Meny

Obama reiser til Dallas etter skyteepisode

USAs president Barack Obama forkorter Europa-oppholdet for å reise til Dallas etter skytingen mot politiet. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-DPA-AFP): USAs president Barack Obama forlater Europa en dag tidligere for å reise til Dallas etter angrepet mot politiet.

Obama drar til Dallas tidlig neste uke, bekrefter Det hvite hus fredag kveld. Presidenten er til stede under NATO-toppmøtet i Warszawa, som begynte torsdag. Han reiser til Spania etter toppmøtet lørdag, men besøket blir forkortet. Søndag møter han spanske politikere i Madrid og amerikanske soldater i Rota. Besøket i Sevilla blir avlyst, ifølge Det hvite hus.

– Presidenten vil fortsette arbeidet for å samle folket i støtte til våre politibetjenter, sier talsmann Josh Earnest.

Fem politifolk ble skutt og drept under angrepet i sentrum av byen torsdag kveld. Obama sa på en pressekonferanse at han er skrekkslagen over skytingen, og han gjorde det klart at ingenting rettferdiggjør slike angrep. Presidenten har tidligere gjort det klart at det ikke er noen motsetning mellom å støtte politiet og arbeide for å korrigere urettferdigheter i det juridiske systemet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus