Meny

Homofile mobbes i skolen

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse blant medlemmene i Skeiv Ungdom, viser at fire av ti er blitt mobbet i skolen for sin seksuelle orientering. Ikke overraskende tall, sier forsker.

378 tidligere og nåværende medlemmer i Skeiv Ungdom har svart på undersøkelsen, som er gjennomført i samarbeid med FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, skriver VG.

– Dette er ikke overraskende tall, sier mobbeforsker Gaute Auestad ved Universitetet i Stavanger. Han var med på å lage en større rapport om seksuell orientering og mobbing i 2009.

Les også: Stort flertall vil ha homovigsel i kirken

– Det er også stor forskjell på gutter og jenter, og gutter er mest utsatt. For homofile gutter i ungdomsskolen var det bortimot halvparten som ble mobbet, sier Auestad. Han tror det kan hjelpe at kirken nå åpner for homofil vigsel.

– Det tror jeg vil bli oppfattet som at samfunnet blir mer og mer positivt innstilt til homofili. Jeg har tro på at det vil påvirke holdninger og ha en positiv ringvirkning i skolen og føre til mindre mobbing.

Les også: Titusener mot homofile partnerskap i Roma

Over halvparten av dem som svarte at de ble mobbet, opplyser at skolen ikke visste om eller ikke gjorde noe med problemet. Lederen i Skeiv Ungdom, Eirik Rise, tror problemet er mangel på kunnskap, ikke vilje.

Les også: Hareide holder homo-standpunkt hemmelig

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus