To drept i bilbombe- og rakettangrep i Tyrkia

To politifolk er drept og 35 mennesker er såret i et bilbombe- og rakettangrep sørøst i Tyrkia, opplyser sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde i byen Nusaybin i Mardin-provinsen sørøst i landet, nær grensen til Syria, fredag morgen, opplyser sikkerhetskilder til Reuters.

CNN Turk melder at to politifolk er drept og 14 andre såret. Blant de sårede er et stort antall sivile, melder fjernsynskanalen.

Les også: Nordmenn dropper Tyrkia etter terror

Det var ifølge sikkerhetskilder militante medlemmer fra det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK som utførte et kombinert bilbombe- og rakettangrep utenfor inngangen til en politistasjon.

Angrepet fant sted ved 06-tiden på morgenen. Foreløpig har ingen påtatt seg ansvar for angrepet.

Konflikten mellom tyrkiske myndigheter og PKK har blitt intensivert siden juli da våpenhvilen mellom partene brøt sammen. President Recep Tayyip Erdogan erklærte at alle militante PKK-medlemmer skal elimineres. Siden har flere hundre mennesker blitt drept i den hovedsakelig kurdiske sørøstlige delen av landet.

Les også: Kvinner drept etter angrep mot tyrkisk politi

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus