Nordmenn dropper Tyrkia etter terror

Færre vil til Tyrkia og Istanbul etter terroren de siste månedene.
Færre vil til Tyrkia og Istanbul etter terroren de siste månedene. Foto: Osman Orsal / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrorfrykt blant nordmenn fører til at norske reiseselskaper har registrert en kraftig nedgang i interessen for ferieturer til Tyrkia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseselskapene Ving og Apollo har mistet henholdsvis 50 og 70 prosent av sine reisende Tyrkia så langt i år, sammenlignet med i fjor, melder P4.

– Det er absolutt tydelig at dette skyldes terrorangrep og frykt. Folk er opptatt av å velge andre og mer trygge reisemål, hvor det er mindre sannsynlig at noe kan skje, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

Onsdag i forrige uke ble Ankara rammet av en bilbombe som drepte 28 mennesker, i januar omkom 10 mennesker i Istanbul, og i oktober i fjor ble over 100 personer drept i en demonstrasjon i Ankara.

Les også: Paradisstrendene «ingen» besøker

PR-ansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving tror også flere kan ha blitt skremt.

– Folk er nok redd for seg selv, men også at selve ferien blir innstilt. En nedgang på 50 prosent er mye, men vi tror på at dette vil endres. Det er imidlertid viktig at våre reisemål er trygge, understreker Vonstett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrorekspert Helge Lurås tror det tar lang tid før reisemål som Egypt, Tunisia og Tyrkia blir stabile områder som det oppleves som trygt å ferdes i.

– Jeg tror også det kan bli langt verre i Tyrkia. Derfor skjønner jeg godt at folk ikke ønsker å reise dit, samtidig er det liten statistisk sjanse for å bli rammet av et terrorangrep, sier Lurås.

Les også: Italiensk kystperle sier stopp ved 1,5 millioner turister