USA hevder å ha bombet kjemisk fabrikk i Mosul

<p>Mosul regnes for å være IS' siste store skanse i Irak. Amerikanske fly har nå bombet det som skal ha vært en kjemisk fabrikk i byen. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Mosul regnes for å være IS' siste store skanse i Irak. Amerikanske fly har nå bombet det som skal ha vært en kjemisk fabrikk i byen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Amerikanske krigsfly har bombet en fabrikk i Mosul i Irak som IS har brukt til å produsere kjemiske våpen, hevder det amerikanske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anlegget var tidligere en fabrikk brukt av farmasiindustrien. Antakelig har IS etter invasjonen av Mosul brukt lokalene til å lage klor- eller sennepsgass, ifølge generalløytnant Jeffrey Harrigian i det amerikanske luftforsvaret.

– Dette er bare enda et eksempel på at IS gir blaffen i internasjonale lover og regler, sa han til reportere i Pentagon tirsdag.

Les også: Forsker spår blodig fremtid i Mosul – IS eller ei

Han ga ingen detaljer om den angivelige produksjonen ved fabrikken, men beskrev angrepet, som fant sted mandag med jagerfly og et B-52-bombefly, som en stor og velorganisert operasjon. Over 50 mål på fabrikkområdet ble slått ut, ifølge en uttalelse fra Pentagon.

Forsvarsdepartementet la frem videoopptak som bevis på at angrepet fant sted. Opptaket viser en rekke store, bygninger med flate tak som blir tilintetgjort i flere eksplosjoner.

Irakiske sikkerhetsstyrker, med flystøtte fra den amerikanskledede koalisjonen, er nå inne i de siste ukene med å planlegge et angrep for å gjenerobre Mosul, som ble inntatt av IS i 2014 og som er ekstremistgruppens siste store skanse i Irak.

Les også: FN-rapport fastslår at regimet og IS har utført kjemiske angrep i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært