Beboer ved eldresenter fikk larver i sår

Artikkelen fortsetter under annonsen

En beboer ved et bo- og servicesenter i Moss fikk larver i sårene sine. Norlandia Care, som driver senteret, meldte først fra om avviket ti måneder etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Frifagbevegelse og Fagbladet som først skrev om saken. I oktober 2016 ble det oppdaget larver i sårene til en beboer, og det skal da ha blitt meldt om avvik i Norlandias interne system. Det private firmaet er pliktig til å melde fra til kommunen om avvik, men dette skjedde først i august 2017, etter at saken var omtalt i mediene.

Landdirektør for Norlandia eldreomsorg i Norge, Riikka Aubert, skriver til VG i en epost at ledelsen i firmaet ikke ble varslet om saken.

– Vår egen og foreløpige konklusjon viser at hendelsen ble registrert og håndtert lokalt, men det ble ikke rapportert videre, skriver hun.

– Det er alvorlig

Aubert skriver videre at hun meldte fra til kommunen med en gang hun ble klar over saken, og har nå bedt Helsetilsynet om en gjennomgang.

– Mandag sendte vi på eget initiativ saken til Helsetilsynet og ba om en gjennomgang av hele sakskomplekset, skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fred Jørgen Evensen, Arbeiderpartiets representant i kommunens helse- og sosialkomité, reagerer på at det har tatt så lang tid før kommunen ble varslet.

– Det er alvorlig at Norlandia har sittet på disse avvikene i snart et år, og det er først når det blir en mediesak av det at det legges fram, sier Evensen.

Beboeren døde av et illebefinnende i 2016, men til NRK sier Aubert at det ikke er noen sammenheng mellom dødsfallet og sårstellet