Dette bekymrer oss mest med å bli eldre

BETENKT: Fremtiden og alderdommen volder menn og kvinner ulike bekymringer, viser forskning. Illustrasjonsfoto: Colorbox.
BETENKT: Fremtiden og alderdommen volder menn og kvinner ulike bekymringer, viser forskning. Illustrasjonsfoto: Colorbox.

For mange menn handler det om sex, ifølge britisk studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere ved universitetet i Bath i England spurte 1.100 voksne over 40 år om hvordan de påvirkes av aldringsprosessen og hvordan de ser på å gå av med pensjon. Mens begge kjønn frykter dårligere helse, har menn og kvinner forskjellig syn på utseende og sexliv, ifølge undersøkelsen.

Les også: Her er forskjellene på menn og kvinner i senga

Kvinner er bekymret for å bli mindre attraktive, mens menn frykter at det skal bli mindre sex, skriver Moresexdaily.com.

En tredjedel av kvinnene svarte at det er viktig for dem å beholde utseendet som gammel, mens bare 21 prosent av de spurte mennene kunne si det samme. Samtidig svarte 32 prosent av mennene at de er bekymret for et dårligere sexliv. Bare 12 prosent av kvinnene i undersøkelsen deler denne bekymringen.

Les også: Menn foretrekker kos, kvinner sex

– Det er sjanse for at kvinnene har mer å tape, ettersom det er dem som blir igjen alene, ofte i rundt ti år, som enke. De mister en partner og har større risiko for å bli fattige. Mange av dem som pensjonerer seg nå, er avhengige av mannens pensjon ettersom kvinnen kanskje har hatt en lang pause fra yrkeslivet for å oppdra barn. Dermed har ikke kvinnen den samme sikkerheten som mannen, sier sosiologen Kate Woodthrope, ifølge Moresexdaily.com.

Les også: Tilrettelegger bordeller for eldre

Les også: - Sex forlenger livet

Les flere nyheter her

Personvernpolicy