Tromsø slo Viking og brøt tapsrekka:

Flovik: – Etterlengtet seier

Tromsø vant 3-1 mot Viking søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Tromsø vant 3-1 mot Viking søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tromsø tok tre viktige poeng i nedrykksstriden da de søndag slo Viking 3-1. Gjestene fra Stavanger tok ledelsen, men to mål av 19 år gamle Runar Espejord var med på å sikre seieren for Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var veldig deilig i dag i en kamp hvor vi absolutt trengte de tre poengene, sa Espejord selv om scoringene til TV 2 etter kampen.

– Jeg er veldig stolt over alle som var på banen og la ned en sinnssyk innsats og kriget godt, fortsatte spissen, som var med på å sikre Tromsøs første seier siden de slo Start 12. juli.

Les også: Olsen utsatte gullfesten i Trondheim

Utlignet

Viking tok ledelsen 16 minutter inn i oppgjøret mot Tromsø. Gjestene fikk en kontring, og Steinthor Thorsteinsson så at Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre sto langt ute. Islendingen forsøkte seg på en lobb, men traff tverrliggeren. På returen var Suleiman Abdullahi først og løp ballen inn i mål til Viking-ledelse.

Ett minutt på overtid i første omgang skrudde Kent-Are Antonsen en corner inn foran målet til Viking. Der var Runar Espejord, og på nærmeste stolpe stusset han inn utligningen.

19 minutter før slutt tok Tromsø ledelsen etter selvmål av Indridi Sigurdsson, før Espejord scoret sitt andre for kvelden da det gjensto åtte minutter.

Spissen fikk ballen fra Viking-keeper Iven Austbø, og fra distanse avsluttet han i det lengste hjørnet og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Les også: Dempsey: – Vi skapte mange sjanser

Nedrykksstriden

Søndagens seier gjør at Tromsø klatrer opp på 23 poeng. Dermed ligger de på trygg plass tre runder før slutt.

– Det her var etterlengtet. Vi har jobbet knallhardt, og har hatt marginer som går mot oss i år. I dag får vi igjen for det vi har lagt ned på trening, sa en lettet Tromsø-trener Bård Flovik etter kampen.

– Vi kommer under 1-0, og for et lag som har hatt så mye motgang skulle man tro det ville plage oss, fortsatte treneren, som ser frem til å jobbe videre med et ungt lag.

– For oss betyr det alt nå å ta poeng og bli værende i eliteserien slik at vi kan bygge videre på laget.

Les også: Hansen: – Noen tap er lettere å akseptere

Medalje

For Viking betyr søndagens tap at de ligger fem poeng bak Strømsgodset i kampen om bronsemedalje når det gjenstår tre serierunder.

– Det her var utrolig frustrerende. Jeg synes vi gjorde det bra i starten, og burde ha ledet mer. Men så tar de over mot slutten av andre omgang, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

– Det føltes litt som at medaljesjansen forsvant. Men det er ni poeng igjen å kjempe om, så jeg vil ikke slå det helt fast, fortsatte svensken.

Les også: Endelig hjemmeseier igjen for VIF

Personvernpolicy