Meny

Hunden Piper har en jobb som kan redde liv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år krasjer flere tusen fugler med fly. En sjelden gang gir det flyet store skader. Piper jobber med å jage vekk fuglene fra den lokale flyplassen.

– Flyplassen er hans hjem. Jeg er nødt til å dra han vekk herfra hver gang vi skal hjem, sier Brian Edwards, Pipers eier og partner, til CBS News.

Den åtte år gamle border collien har jobbet som fuglejager på Traver City Michigan flyplass i tre år, og det er ingen tvil om at han elsker det.

Les også: Dette har du lov til om du ser en hund innelåst i en varm bil

Tusenvis av nestenulykker årlig

Kollisjon mellom fugler og fly er ganske vanlig. I 2014 ble det registrert over 13.000 slike kollisjoner bare i USA. 581 av disse førte til skader på flyet.

De fleste fugl-mot-fly-sammenstøt ender godt, uten at flyet havner i store vansker. Men en gang i blant går det galt.

En kjent flyulykke fra nyere tid som skyldtes kollisjon med fugler skjedde i New York i 2009. Da måtte et US Airways-fly nødlande på Hudsonelva etter at flere gjess krasjet inn i begge motorene slik at flyet sluttet å fungere.

Alle de 155 passasjerene om bord overlevde, men det kunne ha gått adskillig verre.

Les også: Passasjerfly fra Norwegian måtte snu etter fuglekrasj

Pipers innsats gjør en forskjell

Pipers jobb er å forhindre at kollisjoner mellom fugler og fly skjer, ved å jage fuglene vekk fra flyplassen. De ansatte ved flyplassen merker at hundens innsats utgjør en forskjell.

– Vi har absolutt sett en nedgang i antall fugler som oppholder seg på rullebanene våre. Jeg har jobbet på en del flyplasser i min tid, og vanligvis bruker man geværer med løskrutt, men det blir fuglene vant til. De skjønner at de ikke kommer til å bli skadet, sier obertsløytnant i Kystvakten, Charlie Wilson til CBS News.

Les også: DNA avslører Fidos utrolige reise

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus