Nord-Korea varsler atomangrep ved provokasjon

<p>Nord-Koreas leder Kim Jong-un i arkivfoto fra mai 2016.</p>
Nord-Koreas leder Kim Jong-un i arkivfoto fra mai 2016. Foto: Ed Jones / AFP

Samtidig som USAs krigsflåte fortsetter i retning Korea-halvøya, varsler Nord-Korea at det er rede for et atomangrep ved tegn på amerikansk provokasjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordkoreanske statsmedier skriver landets «sterke hær ser med iver på alle fiendens bevegelser», bare dager etter at det amerikanske hangarskipet USS Carl Vinson med støttefartøy ble omdirigert nordover til Nordøst-Asia, skriver Reuters.

–Vår sterke hær ser med iver på alle fiendens bevegelser, og har vårt kjernefysiske våpensikte rettet mot USAs invasjonsbaser - ikke bare i Sør-Korea og havområdene rundt, men også det amerikanske fastlandet, skriver avisa Rodong Sinmun, ifølge Reuters.

Bakgrunn: Amerikansk marinefartøy på vei mot Nord-Korea

Trump: – Vi har ubåter

USA har sendt hangarskipet Carl Vinson og en rekke andre krigsskip i retning den koreanske halvøya, som et svar på de nylige rakettestene fra Nord-Korea. Foto: Jo Jung-ho / Yonhap / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USA har sendt hangarskipet Carl Vinson og en rekke andre krigsskip i retning den koreanske halvøya, som et svar på de nylige rakettestene fra Nord-Korea. Foto: Jo Jung-ho / Yonhap / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president omtaler flåten for en «armada», og til Fox Business Network sier han at krigsflåten er veldig mektig.

–Vi har ubåter. Veldig mektige. Langt mer mektige enn hangarskipet. Det kan jeg fortelle deg, sier presidenten. Trump har også sagt at det ville vært langt bedre om Kina hadde løst problemet Nord-Korea.

–Hvis Kina bestemmer seg for å hjelpe, hadde det vært bra. Hvis ikke, løser vi problemet uten dem, skriver han på Twitter.

Lover motreaksjoner

Tirsdag fordømte Nord-Korea at USA sendte marinefartøy til farvann rundt Den koreanske halvøy.

– Dette beviser at USAs uforsvarlige skritt mot å invadere Nord-Korea har nådd en kritisk fase, sier en talsperson for landets utenriksdepartement til det statlige nyhetsbyrået KCNA.

– Vi kommer til å holde USA ansvarlig for de katastrofale konsekvenser som vil følge av disse vanvittige handlingene.

Les saken: Lover motreaksjoner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden