Jensen fikk en halv million av politiet – etter pågripelsen

Etter at han var siktet for korrupsjon, fikk Eirik Jensen utbetalt et større pengebeløp. Pengene skal ha vært etterbetaling av lønn. Foto. Cornelius Poppe / NTB scanpix
Etter at han var siktet for korrupsjon, fikk Eirik Jensen utbetalt et større pengebeløp. Pengene skal ha vært etterbetaling av lønn. Foto. Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at han var pågrepet og siktet for grov korrupsjon fikk Eirik Jensen utbetalt en halv million kroner fra Oslo politidistrikt. Pengene skal ha vært etterbetaling av lønn for et hemmelig prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beløpet er penger Jensen mente han hadde krav på som følge av innsatsen han hadde lagt ned i et topphemmelig politiprosjekt, skriver VG. Kravet ble innvilget.

Mye av rettssaken mot den tidligere politimannen har dreid seg om hans økonomi og ikke minst hans bruk av kontanter.

Les også: Jensen: – Har aldri blitt kalt «Mr. Good» av noen

Sammen med en sparekonto, en eiendom i Hedmark og fremtidige bokinntekter, er det tatt hefte i utbetalingen fra Oslo politidistrikt.

Beløpet har hittil vært ukjent, men ifølge avisen er det altså snakk om 500.000 kroner. Prosjektet ble lagt ned i 2012 i samråd med Sverre Sjøvold, som det året ble politimester i Oslo.

Les også: Jensen benekter å ha sendt krypterte meldinger

– Pengene knytter seg til etterutbetaling av lønn, er det eneste politimester Sjøvold vil si via sine kommunikasjonsmedarbeidere. Han vil ikke svare på hvordan utbetalingen ble vurdert opp mot den alvorlige siktelsen mot Jensen.

Den korrupsjonstiltalte politimannen kom inn på prosjektet i sin forklaring i retten, men sa han ikke kunne si hva det gikk ut på. Spesialenheten for politisaker har bekreftet prosjektets eksistens.

Les også: Jensen kalte Cappelens skisser av huset hans for barnetegninger