Aalesund snudde og vant mot Godset

Aalesund kjempet seg fra 0-1 til 4-1 hjemme mot Strømsgodset søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Strømsgodset fikk en drømmestart borte mot Aalesund, men hjemmelaget snudde 0-1 til en viktig 4-2-seier.

– En fantastisk deilig seier. Det gir en ubeskrivelig følelse. Dette var så viktig med tanke på tabellsituasjonen, og nå tar vi selvtillit med oss videre i høst. Jeg håper det har løsnet for oss nå, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2 etter kampslutt.

Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Mustafa Abdellaoue og kaptein Bjørn Helge Riise scoret målene for Aalesund, mens Kristoffer Tokstad og Marcus Pedersen satte inn drammensernes scoringer.

Søndagens resultat gjør at Aalesund klatret opp på 13.-plass, to poeng over kvalifiseringsplassen. Strømsgodset, som ikke har vunnet en seriekamp siden 1-0-triumfen mot Tromsø 17. juli, vaker fortsatt på midten av tabellen med sine 35 poeng.

Aalesund har 26 poeng.

Pangstart

Strømsgodset fikk en drømmestart før det var spilt et minutt av søndagens oppgjør. Kim André Madsen spilte en lang ball opp, Kristoffer Tokstad plukket opp ballen i full sprint, og sistnevnte gjorde ingen feil alene mot hjemmelagets keeper Andreas Lie.

Godset-jubelen stilnet 13 minutter etter, da Gyasi på lekkert vis curlet ballen i krysset fra 17-18 meters hold.

Seks minutter etter pause hadde Aalesund snudd kampen. Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen bokset ballen ut i returrommet etter en corner, og der dukket Fredrik Carlsen opp. Carlsen, som ikke hadde scoret et seriemål siden 2013, vartet opp med et lurt skudd som trillet inn i venstre hjørne. Dermed sto det 2-1.

Tumulter

Og Aalesund ga seg ikke med det. Abdellaoue ladet skuddfoten inne i boksen etter 62 minutter. Ballen suste inn i nettmaskene til 3-1. I forkant hadde Kristoffer Tokstad brent en gyllen mulighet til å utligne til 2-2 for gjestene. Tokstads forsøk fra straffemerket ble reddet av Aalesund-keeper Andreas Lie.

I etterkant av straffebommen oppsto det tumulter mellom Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik og flere Aalesund-spillere, deriblant Abdellaoue. Episoden endte med gult kort til Vilsvik og AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise.

Riise-perle

Nevnte Riise ville ikke være dårligere enn lagkamerat Abdellaoue. I det 73. minutt curlet kapteinen ballen nydelig i høyre kryss fra skrått hold inne i Godset-boksen, og kampen var punktert i vertenes favør.

Godset hadde sine sjanser i 2. omgang, blant annet ved tidligere Aalesund-spiller Jonathan Parr, men effektiviteten uteble for drammenserne. Marcus Pedersens redusering til 2-4 på straffespark like før slutt ble kun et trøstemål for drammenserne, som måtte reise hjem til Drammen med null poeng i sekken.

Godsets Francisco Júnior ga gjestene en ekstra bekymring i tillegg til nederlaget. Midtbanespilleren fikk nemlig skulderen ut av ledd i første omgang. Han spilte videre, men måtte etter hvert bli byttet ut etter hvilen.

– Det er tungt, det er det. Det er ikke så mye mer å si enn det. Vi trenger en god opplevelse nå, sa Godsets Lars-Christopher Vilsvik.

– Vi startet denne kampen bra, men til slutt fortjente vi ikke mer, tilføyde han.