Meny

Keita: – Vi må ta med oss denne følelsen

Odds Steffen Hagen i eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk på Skagerak arena. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk tok tre svært viktige poeng da laget slo Odd 1-0 borte og klatret over nedrykksstreken i eliteserien søndag.

Bæringene har ligget nest sist på tabellen over lengre tid, men er nå oppe på kvalifiseringsplass etter den sterke trepoengeren.

Mot Dag-Eilev Fagermos mannskap ble Muhamed Keita matchvinner da han med strak vrist dundret inn 1-0-scoringen etter 58 minutter.

– Moussa Njie gjorde alt grovarbeidet og han la alt til rette. Da var det bare å putte den i mål, sa målscoreren til TV 2 etter kampslutt.

Les også: Sogndal snudde den vonde rekken

Gode muligheter

Odd hadde flere muligheter til å score både før og etter Stabæks mål, men klarte aldri å få ballen bak Stabæk-keeper Sayouba Mandé.

– Vi var ikke gode nok, rett og slett. Vi må ha masse sjanser, og det fikk vi, men vi klarte ikke å score mål. Det er fortvilende, men sånn er det. Det hjelper ikke å være det beste laget, du må score mål, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter å ha sett sitt lag sløse med sjansene.

Keita på sin side håper å snu den vonde hjemmetrenden når Stabæk nå kan se frem til to hjemmekamper på rad. Så langt i sesongen er bæringene det nest dårligste hjemmelaget med kun tre seirer på 11 forsøk. Borte mot Odd spilte imidlertid laget meget smart fotball.

– Vi varierte presset, kjørte overgangene og holdt på ballen da vi skulle. Nå må vi ta med oss denne følelsen vi har fått i dag, og så må vi gjøre det samme på hjemmebane, sa han.

Les også: Barmens drømmetreff ødela Glimt-festen

Redning på strek

Bentley hadde muligheten til å gi vertene ledelsen allerede etter fem minutter i Skien etter en corner fra Espen Ruud. Nigerianerens avslutning ble imidlertid reddet på strek av Birger Meling som for anledningen spilte sentralt på midtbanen.

Også Olivier Occean hadde sjanser til å få hull på byllen før pause, men begge avslutningsforsøkene med hodet ble avverget av en god Sayouba.

Les også: Aalesund snudde og vant mot Godset

Viktige poeng

Etter pause var det hjemmelagets Riku Riski som burde klart å sette ballen i mål etter å ha fått to kjempesjanser, men forsøkene endte enten i armene på Sayouba eller utenfor mål.

Resultatet gjør at Odd falt til tredjeplass etter at Brann slo Bodø/Glimt 3-1 borte, mens Stabæk klatret til 14.-plass når seks serierunder gjenstår.

Etter at også Aalesund vant sin kamp søndag, er det nå Lillestrøm som innehar den øverste nedrykksplassen – det på samme dag som det ble kjent at Rúnar Kristinsson er sparket fra Åråsen-klubben.

Les også: Kristinsson sparket av Lillestrøm

Populært