Meny

Kristinsson sparket av Lillestrøm

Rúnar Kristinsson er ferdig som LSK-trener etter en rekke svake resultater. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøms styreleder Owe Halvorsen sier klubben ikke hadde sondert terrenget i jakten på en ny trener før samarbeidet med Rúnar Kristinsson ble avsluttet søndag.

Styrelederen sier klubben ønsket full ryddighet i prosessen med Kristinsson, men islendingens etterfølger kan ifølge Halvorsen likevel være klar om under 48 timer.

– Jeg har tror vi har en trener klar tirsdag morgen, sier han til NTB like etter at Kristinssons avgang ble kjent.

– Betyr det at dere har, eller er i kontakt med en spesiell kandidat?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Runar Kristinssons jobb var oppe til diskusjon på LSKs styremøte i august. Da fikk islendingen beholde jobben med minst mulig margin, og Erik Solér ble hentet inn som mental trener. Siden den gang har det blitt spilt tre eliteseriekamper som til sammen kun har gitt ett poeng.

Det hører imidlertid med til historien at Lillestrøm mistet ett poeng på overtid både mot Odd og Tromsø.

Til NTB kunne Halvorsen søndag bekrefte at Solérs engasjement allerede nå er over – samtidig som Arne Erlandsen av mange blir trukket frem som den heteste kandidaten til å ta over laget ut sesongen.

Les også: Origi-tabbe kostet Lillestrøm dyrt

Siste utvei

Lillestrøm bekreftet Kristinsson-exiten i en pressemelding søndag.

– Å bytte trener har vært en siste utvei for oss. Vi ønsket å forsøke alle andre tiltak først. Når disse tiltakene ikke har gitt det ønskede resultat, ser vi oss dessverre nødt til å gå til det skritt å avslutte samarbeidet med Kristinsson, sier styreleder Owe Halvorsen.

– Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er i nå. Vi skilles som venner, sier Rúnar Kristinsson i pressemeldingen.

Lillestrøm har slitt tungt sportslig den siste tiden, og Kristinssons fremtid har lenge vært et diskusjonstema. Klubben ligger på 13.-plass i eliteserien, à poeng med Aalesund på kvalifiseringsplass. LSK har ikke vunnet en seriekamp siden 2-0-kampen mot Strømsgodset 24. juli.

Takker Kristinsson

Lillestrøm opplyser at jobben med å finne en ny trener starter nå. Klubben takker samtidig islandske Kristinsson for innsatsen.

47-åringen spilte aktivt for Lillestrøm i perioden 1997-2000. Nå må han altså se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Neste eliteseriekamp for Lillestrøm er 25. august når Sogndal kommer på besøk til Åråsen.

Les også: – Solér inn som mental trener i LSK

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært