Antall omkomne i Nairobi hevet til 51

Tallet på omkomne er steget til 51 i Nairobi der en seks etasjers blokk raste sammen i slutten april. 19 mennesker er fortsatt savnet. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / NTB scanpix
Tallet på omkomne er steget til 51 i Nairobi der en seks etasjers blokk raste sammen i slutten april. 19 mennesker er fortsatt savnet. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på omkomne er steget til 51 i Nairobi, der en seks etasjers blokk raste sammen i slutten april. 19 mennesker er fortsatt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsleder Pius Masai sier at letingen i ruinene nærmer seg slutten og at sikkerhetsstyrkene som har hjulpet til, har trukket seg tilbake. Enkelte leter fortsatt i ruinene i boligområdet i Huruma i den kenyanske hovedstaden. Ifølge myndighetene var det flere enn 200 mennesker i bygningen da den skled ut.

Les også: 44 reddet ut etter bygningskollaps i Kenya

En uke etter ulykken var myndighetene i gang med å jevne 78 andre høyrisikobygg i Nairobi med jorden. En AFP-journalist i byen sa at flere mennesker som har bodd i bygningene leter etter husly.

– Disse byggene er risikable, folk kan ikke bo der. Vi ønsker ikke å oppleve en ny episode der en bygning raser ned med beboere inni, sier Christopher Khaemba, som er sjef for byplanleggingen i Nairobi.

To brødre som eide bygningen ble arrestert etter at boligblokka raste sammen.

Les også: Kenya river 78 bygninger på kort varsel