USA sender kampfly til Island og Nederland

Arkivfoto: Erik Veigård / NTB scanpix
Arkivfoto: Erik Veigård / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For å understreke at de mener alvor med løftene om et fritt og sikkert Europa, sender USA kampfly til Island og Nederland på NATO-oppdrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt tolv F-15-fly og 350 soldater skal fly overvåkingsoppdrag fra Island og drive trening i Nederland, opplyser det amerikanske flyvåpenet. Ifølge Morgunbladid skal fire fly og 150 soldater utplasseres på Island. Flyene er et ledd i amerikansk tilstedeværelse i Europa for å avskrekke Russland fra ytterligere aggresjon i regionen, melder CNN. I februar opplyste USA at landet sender seks F-15-fly til Finland.

Les også: NATO styrker østflanken

– Russlands økte patruljering med kampfly og ubåter i Nord-Atlanteren gjør at oppmerksomheten igjen er rettet mot regionen og behovet for at NATO er til stede har økt ytterligere, sier sikkerhetsekspert Magnus Nordenman fra tenketanken Atlantic Council.

Nylig ble det kjent at den amerikanske marinen vurderer å gjenåpne flybasen Keflavik utenfor Islands hovedstad Reykjavik. Basen ble stengt i 2006 etter 55 års drift.

Les også: NATO rykker tettere på migrasjonsrutene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus