– Luftforsvaret har ti operative F-16-fly

De norske F-16-flyene er nå over 30 år gamle og nærmer seg maksimal flytid.
De norske F-16-flyene er nå over 30 år gamle og nærmer seg maksimal flytid. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Ti eller færre av Luftforsvarets F-16-fly er operative, melder TV 2. Totalt har Norge 57 slike kampfly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 melder at de har «troverdige opplysninger fra informert hold om at Forsvaret bare har ti eller færre operative F-16».

– Jeg ønsker ikke å kommentere antall fly. Vi har tilstrekkelig antall fly til å opprettholde nasjonale operative krav og beredskapskrav, sier Per Egil Rygg, generalinspektør for Luftforsvaret.

Les også: Sivile beskutt på Forsvarets skytefelt

Det er i høst oppdaget nye sprekker rundt hjulfestet på flere av flyene, og det er ikke første gang F-16-flyene rammes av sprekkdannelser. Generalinspektøren ønsker ikke si hvor mange fly som omfattes av det nye problemet, men opplyser at reparasjonsarbeid er igangsatt.

Les også: Norsk spionskip ble beskutt av russisk fregatt

De norske F-16-flyene er over 30 år gamle, og det har lenge vært kjent at kun et mindretall av flyene er operative. Forsvarsanalytiker John Berg anslo overfor NTB tidligere i desember at rundt 15 fly er fullt ut operative.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus