Meny

Svensk grensekontroll vil vare i mer enn ti dager

Familien Nabizadh i den tyske byen Rostock før de skulle ta ferja til Sverige. Vildet er tatt tidligere i uken. Foto: Marcus Ericsson / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grensekontrollen som Sverige nå innfører vil vare i mer enn ti dager, opplyser utlendingsmyndighetene.

– Hvis vi skal se noen effekt av dette, må det pågå over lengre tid. Det vil ta noen dager før vi, politiet og sosialtjenesten har organisert vårt arbeid. Jeg anser det slik at ti dager er altfor kort tid, og tror derfor at grensekontrollen vil pågå mye lengre, sier Migrationsverkets sjef Anders Danielsson til SVT.

Ifølge Schengen-reglene er det mulig for et medlemsland å benytte grensekontroll i opptil 30 dager.

Danielsson viser til at grensekontrollen ikke har til hensikt å redusere antallet som kommer til landet.

– Det handler absolutt ikke om at færre skal komme hit. Vårt oppdrag er å beskytte asylretten. Det handler om at mennesker som kommer, skal fanges opp av samfunnsaktørene så tidlig som mulig, sier Danielsson videre.

– Det er viktig at ikke bare Migrationsverket, men også politiet og sosialtjenesten, tidlig kan møte mennesker ved grensen og sortere ut dem som søker asyl, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus