Meny

Frp stuper på ny måling – Ap på fremmarsj

– Dette er ingen god måling for Fremskrittspartiet, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet ligger an til sitt dårligste stortingsvalg på 22 år, viser en fersk meningsmåling. Arbeiderpartiet har funnet høstformen.

Den første stortingsmålingen TNS Gallup har laget for TV 2 etter kommunevalget gir fremgang for Ap, mens begge de to regjeringspartiene går tilbake.

Frp har de fem siste stortingsmålingene fått en oppslutning på 11-tallet, men får nå bare 9,5 prosent. Et slikt resultat ville vært det dårligste stortingsvalget for partiet på 22 år. Sammenlignet med forrige stortingsmåling er det en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng.

Les også: Ap større enn regjeringen

– Dette er ingen god måling for Fremskrittspartiet, konkluderer finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Også Høyre går tilbake, med 1,4 prosentpoeng til 23,5 prosent.

Ap går derimot fram 1,6 prosentpoeng til 37,9 prosent. Med et slikt valgresultat får partiet 71 mandater på Stortinget. Ap-leder Jonas Gahr Støre kan velge om han vil danne flertall sammen med SV og Senterpartiet (88 mandater), Senterpartiet og KrF (89 mandater) eller et av de tre partiene og De Grønne. I tillegg kommer Rødt inn på Stortinget.

– Vi lukker ikke døren til noen partier, utover de to som sitter i en regjering som vi ønsker å erstatte, sier han.

KrF får 5,9 prosents oppslutning (+2,8), SV 5 prosent (+0,2), Sp 5,8 prosent (-0,1), MDG 4 prosent (-1,0), Venstre 5,1 prosent (-0,3), Rødt 2,1 prosent (-0,5).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus