Ap større enn regjeringen

GOD MÅLING: Jonas Gahr Støre kan juble for en svært god måling.
GOD MÅLING: Jonas Gahr Støre kan juble for en svært god måling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 37,9 prosent på en ny måling. Det er mer enn Høyre og Frp til sammen. Regjeringspartiene ender på 34,5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den rødgrønne blokken gjør det også bedre enn den ikke-sosialistiske blokken, med 48,3 mot 45,1 prosent i partibarometeret Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Målingen er gjort mellom 21. og 23. september, en uke etter lokalvalget.

– Det viktigste uttrykket for meg er at det borgerlige flertallet fra stortingsvalget 2013 er borte, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han mener det er et ønske om en annen politikk i Norge.

Aps oppslutning er riktignok en svak tilbakegang på 0,4 prosentpoeng siden august, men endringen er godt innenfor feilmarginen i målingen. Det er også Høyres fall fra 24 til 23,8 prosent, og Frps tilbakegang fra 13 til 11,3 prosent.

Senterpartiet er det eneste som øker mer enn feilmarginen i målingen. Partiet går fram fra 4,2 til 6,6 prosent etter å ha gjort det svært godt i valget.

SV går tilbake fra 4,8 til 3,8 prosent og er dermed under sperregrensen igjen. Venstre går ned 0,3, men holder seg på rett side av grensen med en oppslutning på 4,9 prosent. KrF går fram 1,1 prosentpoeng til 5,7 prosent. De Grønne faller et halvt prosentpoeng til 3,5, mens Rødt går fra 0,5 til 0,6 prosent på målingen.