Serbias statsminister jaget fra minneseremoni

Den serbiske statsministeren Aleksandar Vucic forlot lørdag minnemarkeringen av Srebrenica-folkemordet i Bosnia-Hercegovina, jaget av en folkemengde som kastet steiner mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele den serbiske delegasjonen som deltok på minneseremonien, måtte rømme til sine biler som sto parkert på en bakketopp ovenfor kirkegården.

Vucic ble truffet i hodet av en stein, melder det serbiske nyhetsbyrået Tanjug. Tilstanden hans er foreløpig ukjent.

Da Vucic ankom minneseremonien, var det flere blant de oppmøtte som buet mot ham, men en kvinnelig slektning av et av Srebrenica-ofrene ga statsministeren en klem.

Det var under en sermoni til minne om 8000 gutter og menn som ble massakrert under Bosnia-krigen i 1995, at overfallet fant sted.

Les også: Europas største massakre etter andre verdenskrig

Det var serbiske styrker som sto for udåden for tyve år siden. Vucic hadde tidligere lørdag fordømt ugjerningene.

I en uttalelse publisert like før han ankom Srebrenica, sa Vucic at Serbia fordømte handlingen klart og tydelig, og føler vemmelse over alle de som deltok.

– Det fins ikke ord som kan beskrive smerten for ofrene, ei heller vreden og bitterheten mot dem som deltok i denne grusomme forbrytelsen, står det videre.

Les også: Serbias statsminister fordømmer Srebrenica-massakren

I en uttalelse publisert like før han ankom Srebrenica, sa Vucic at Serbia fordømte handlingen klart og tydelig, og føler vemmelse over alle de som deltok.

Det er ventet nærmere 50.000 besøkende under minnemarkeringen, som arrangeres i Potocari, like utenfor Srebrenica i Bosnia-Hercegovina. På dette stedet er 6.241 ofre blitt gravlagt.

Norges utenriksminister Børge Brende skal delta i lørdagens markering.

Kl 14:07 oppdatert

Personvernpolicy