Elden: – Kristins far nektet å gi opp

Bistandsadvokat John Christian Elden sier familien ble svært lettet da politiet opplyste om pågripelsen onsdag kveld. – Det var en utrolig beskjed å få. De har levd med denne saken nå i 16 år, og nå tyder det på at det har kommet et gjennombrudd, sier Elden til NTB.
Bistandsadvokat John Christian Elden sier familien ble svært lettet da politiet opplyste om pågripelsen onsdag kveld. – Det var en utrolig beskjed å få. De har levd med denne saken nå i 16 år, og nå tyder det på at det har kommet et gjennombrudd, sier Elden til NTB. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det utrettelige arbeidet til Kristin Juel Johannessens far har bidratt til at det nå kan ha blitt et gjennombrudd i drapssaken, sier familiens bistandsadvokat John Christian Elden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt og drept i Hedrum utenfor Larvik i 1999. Etter 16 år kan drapsgåten ha fått sin løsning. Politiet kunngjorde torsdag at en person er pågrepet etter drapet på jenta.

Faren til Kristin, Roar Juel Johannessen, har i alle år jobbet med saken, fulgt opp spor og mast på politiet.

Les bakgrunn: En person pågrepet for drapet på Kristin Juel Johannessen

– Plagsomt for politiet

Bistandsadvokat John Christian Elden sier familien ble svært lettet da politiet opplyste om pågripelsen onsdag kveld.

– Det var en utrolig beskjed å få. De har levd med denne saken nå i 16 år, og nå tyder det på at det har kommet et gjennombrudd, sier Elden til NTB.

Bistandsadvokaten berømmer Roar Juel Johannessens innsats. Han tror saken ville forblitt uløst hvis familien ikke hadde presset på.

– Faren har stått på i alle år, han nektet å legge saken bort. Kanskje har det vært litt plagsomt for politiet og Riksadvokaten, men den siste utviklingen viser at det var det rette å gjøre, sier Elden.

Hårstrå

Fra sitt hjemmekontor har Roar Juel Johannessen fulgt opp alle mulige sider av saken, ifølge bistandsadvokaten.

– Han har selv foretatt undersøkelser og begjært at politiet skulle gjøre undersøkelser. Han har gått gjennom alle tips, alle dokumenter. Han har levd med saken hver dag, sier Elden.

Et sentralt spor i drapssaken var hårstrå som ble funnet på åstedet.

– Faren har blant annet undersøkt med laboratorier både i inn- og utland for å se hvilke spor det er mulig å finne. Etter hvert som tiden gikk, ble de teknologiske mulighetene bedre, sier Elden. (©NTB)

Personvernpolicy