Enrique Iglesias i blodig drone-drama

Iglesias måtte fullføre konserten med to blodige fingre
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artisten Enrique Iglesias (40) fikk et blodig møte med kameradronen sin under en konsert i Mexico lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En skremmende scene utspilte seg da den 40 år gamle artisten Enrique Iglesias sang i Mexico lørdag.

Han hadde som tidligere på «Sex and Love»-turneen med seg en kameradrone for å filme publikum under showet, men da han strakk seg etter den for å vinkle om kameraet ble fingrene på høyrehånden hans kuttet opp av de sterke bladene på dronen.

Se video øverst i artikkelen.

Iglesias ble behandlet på scenen mens han fortsatte å synge. Konserten fortsatte han i en halvtime med fingrene lappet sammen.

Les også: Drone-revo­lu­sjon på hori­son­ten

Etter konserten ble han møtt av en ambulanse på flyplassen som sjekket ham før han gikk ombord på et fly i retning Los Angeles, og ifølge en uttalelse fra managementet til artisten fikk han behandling av en spesialist da han ankom statene.

Flere og flere droneulykker

Denne hendelsen er bare én av mange nå som bruken av slike typer droner blir mer og mer populært.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme dag som Iglesias fikk et blodig møte med sin drone, måtte brannmannskaper i Seattle fjerne en drone som hadde blitt sittende fast i en høyspentlinje. Der hadde den hengt i en hel uke og kostet byen mer enn 30.000 amerikanske dollar, tilsvarende i overkant av 200.000 norske kroner.

Les også: Her får skole­barna besøk av en drone

Konflikt i luftrom

På fredag forrige uke hadde også en pilot en ubehagelig opplevelse med en drone da han nærmet seg La Guardia-flyplassen i New York. Han måtte gjøre en unnamanøver for å unngå et ubehagelig møte med en drone, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I mai i fjor var et fly svært nær en drone i luftrommet over Telemark. Hendelsen skjedde på rundt 4.800 fots høyde og det kunne gått riktig galt om fly og drone hadde krasjet.

Les også: Danske dømt for å spionere på naboen med drone

Etter ulykken uttalte Statens havarikommisjon for transport (SHT) at de fryktet at antallet konflikter mellom droner og annen luftfart kunne øke i fremtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I så måte mener SHT at Luftfartstilsynets nye forskrift og EASAs nye rammeverk vil være viktige tiltak for å sikre at sivil dronevirksomhet styres i en mer forsvarlig retning, het det i rapporten fra SHT etter ulykken.

Regelverk på vei

I januar i år foreslo Luftfartstilsynet flere bestemmelser for bruk av drone som privatperson, det skrev NRK.

– Blant annet foreslår vi at det maksimalt skal være lov å fly 120 meter over bakken, nettopp for å hindre at dronen kommer i konflikt med fly eller helikopter, sa juridisk seniorrådgiver i Luftfartstilsynet, Hege Aalstad, til NRK i januar.

Les også: Slik blir du en drone­fly­ver

Like etterpå var også USAs president Barack Obama på banen angående strengere regler for privateide droner. Ifølge NTB kom dette som følge av at en drone krasjet utenfor Det hvite hus.

Presidenten sa da at han hadde igangsatt arbeidet med å få på plass et regelverk for bruk av droner for å forsikre at dronene ikke er farlige eller krenker privatlivets fred.