Angrer på at han drepte stefaren

Kim Andreas Kristiansen har tilstått at han drepte og parterte stefaren Bjarte Hansen i august i fjor. Når rettssaken starter torsdag, vil det først og fremst bli belyst hvorfor han på så bestialske vis parterte den døde og forsøkte å brenne delene i skogen. Foto: NTB scanpix.
Kim Andreas Kristiansen har tilstått at han drepte og parterte stefaren Bjarte Hansen i august i fjor. Når rettssaken starter torsdag, vil det først og fremst bli belyst hvorfor han på så bestialske vis parterte den døde og forsøkte å brenne delene i skogen. Foto: NTB scanpix.

Kim Andreas Kristiansen (24) angrer på at han drepte og parterte stefaren Bjarte Hansen i fjor høst. Torsdag vil han forsøke å forklare Sør-Gudbrandsdal tingrett hvorfor han gjorde det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Andreas Kristiansen har tilstått at han drepte og parterte stefaren Bjarte Hansen i august i fjor. Når rettssaken starter torsdag, vil det først og fremst bli belyst hvorfor han på så bestialske vis parterte den døde og forsøkte å brenne delene i skogen.

– Dette vil i stor grad bli en rettssak som vil dreie seg om straffeutmåling, uttalte Kristiansen forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, til NTB da tiltalen ble offentlig.

Angrer

Han sier klienten nå gjerne skulle sett drapet og alt knyttet til det, ugjort.

– Han angrer på det han gjorde, sier Grøn.

Helt siden 23-åringen meldte seg for nederlandsk politi og frivillig vendte tilbake til Norge i august i fjor, har han erkjent drapet på den 58 år gamle stefaren. Da tiltalen ble tatt ut fredag før påske, ble det også kjent at 24-åringen vil erkjenne straffskyld når rettssaken starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag.

Les også: Tiltalte vil fortelle hvorfor han parterte og brente stefaren

Tiltalen beskriver at Kristiansen etter å ha drept stefaren med flere knivstikk, delte liket i flere stykker som ble pakket inn i plast og tekstiler. Han skal videre ha truet en venn med bil til å frakte kroppsdelene til området ved Hafjell hvor det ble gjort forsøk på å grave i bakken.

– Blir vondt

Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for de etterlatte etter 58-åringen: hans tre barn og hans mor. To av de tre barna er tiltaltes halvsøsken, og det tredje hans stesøster.

Hjortdal sier til NTB at klientene er forberedt på en vanskelig sak.

– Det blir vondt, men de håper å få svar på hva som er skjedd. Det er uansett bra at saken kommer opp, sier bistandsadvokaten.

Personvernpolicy