Meny

Nord-Korea: Varsler nådeløse angrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea avfyrte flere raketter ut i havet som respons på den årlige militærøvelsen USA og Sør-Korea innledet mandag.

Militærøvelsen utløser hvert år en storm av krigersk retorikk fra Nord-Korea, og analytikerne ser på rakettene som begynnelsen på en ny kampanje mot Sør-Korea.

Da rakettene ble avfyrt, gjorde Nord-Koreas hær det klart at årets militærøvelse vil bringe den koreanske halvøya til randen av krig.

Sør-Koreas militære sier at to raketter med en rekkevidde på 500 kilometer, ble avfyrt fra byen Nampo og krysset landet før de datt ned i havet utenfor østkysten.

Les også: Nord-Korea forbyr utlendinger fra maraton

– Nådeløse angrep

Rundt 10.000 sørkoreanske soldater og 8.600 amerikanske soldater tar del i øvelsen Key Resolve, som varer i nærmere to uker og som er ledd i større øvelse med 200.000 soldater som varer i åtte uker.

– Den enesten måten å håndtere de amerikanske imperalister og deres håndtlangeres aggressive fremferd er verken dialog eller fred. Den skal kun besvares med nådeløse angrep, lyder det i en uttalelse fra den nordkoreanske genralstaben ifølge nyhetsbyrået KCNA.

Nord-Korea har tidligere truet USA med atomangrep.

– Angre bittert

Kim Min-Seok, Sør-Koreas forsvarsminister, advarer Nord-Korea mot nye rakettoppskytinger.

– Nord Korea har avfyrt to kortdistanseraketter som landet i havet utenfor østkysten av byen Nampo. Dette er en bevisst provokasjon sett på som en væpnet protest, sier Min-Seok.

Og fortsetter:

– Hvis Nord-Korea gjør provoserende handlinger, vil vårt militære reagere raskt og sterkt slik at Nord-Korea vil angre bittert.

Populært