Nord-Korea forbyr utlendinger fra maraton

Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av frykt for ebolasmitte forbyr nordkoreanske myndigheter utlendinger fra å delta i maraton i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et reisebyrå som spesialiserer seg på besøk til Nord-Korea sier landets myndigheter har forbudt utenlandske løpere å delta i den internasjonale maratonen planlagt i april. Bakgrunnen skal være frykt for spredning av ebolaviruset.

– Vi ble oppringt av våre samarbeidspartnere i Nord-Korea. De forteller at på grunn av ebola kan vi ikke bringe noen utenlandske løpere til landet. Vi hadde 500 deltakere klare, både amatører og halvprofesjonelle. Også de profesjonelle idrettsutøverne har fått beskjed om at de ikke kan delta, sier direktør for Koryo Tours, Nick Bonner, til Reuters.

– Det gir mening. Landets helsevesen ville ikke kunne takle et utbrudd.

Årets maraton er det 28. i rekken. I fjor fikk ikke-koreanere delta i amatørklassen for første gang. Da benyttet om lag 200 utlendinger seg av muligheten for å kunne løpe maraton i det lukkede landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maraton-løpet skal etter planen avvikles i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang i april. Nord-Korea ligger tusenvis av kilometer fra hovedområdet for ebolautbruddet i Vest-Afrika, og har ingen rapporterte tilfeller av viruset, som har tatt livet av mer enn 9.000 mennesker.

Likevel har landets grenser vært stengt for utenlandske turister siden oktober, med henvisning til frykt for at viruset skal spre seg. Det er også innført en streng 21 dagers karantenetid for utenlandske bistandsarbeidere og diplomater, som må oppholde seg på ambassadeområdet.

Pyongyang har avholdt internasjonale maraton de fleste år siden 1981. I fjor fikk utenlandske amatører delta for første gang. Koryo Tours solgte reiser som inkluderte deltakelse i maratonen for mellom 790 og 1.690 euro.

Nord-Korea har også avlyst de årlige «Masselekene», uten å oppgi noen nærmere begrunnelse.