Hareide har «svartebok» med Frp-angrep

Knut Arild Hareide (KrF) avbildet under partiets landskonferanse på Scandic Hotel Gardermoen i januar i år. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Knut Arild Hareide (KrF) avbildet under partiets landskonferanse på Scandic Hotel Gardermoen i januar i år. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

KrF-leder Knut Arild Hareide har i lengre tid tatt vare på angrepene som har kommet fra Frp mot partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en mappe på sitt kontor oppbevarer Hareide det VG beskriver som flere titalls angrep på KrF og Venstre gjennom lengre tid.

– Jeg har lagt merke til at Frp stadig har kommet med uanstendige angrep på KrF. Dagen i dag er helt i særklasse, men over tid har det vært mange angrep. Derfor har jeg samlet dem for å finne ut om dette er en strategi fra Frp sin side. Jeg håper ikke at det er det, sier Hareide til avisen.

Les også: KrF-Hareide hudflettet Per Sandberg på direktesendt radio

Frp-leder Siv Jensen avviser overfor avisen at hennes parti har en strategi mot KrF.

– Vi har ingen strategi om å drive angrep på KrF. Det gjør vi heller ikke. Vi har engasjerte politikere som deltar i debattene, og av og til har vi uttalelser som går for langt, sier Jensen.

Frp-nestleder Per Sandberg har møtt kraftige reaksjoner etter at han i NRK P2s Nyhetsmorgen torsdag sa at KrF har ansvaret for at titalls unge mennesker som har vokst opp i Norge, reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner.

Bakgrunn: Sandberg hardt ut mot innvandringspolitikken

Sandberg beklaget senere utspillene og sier han har «full forståelse» for at KrF reagerte på uttalelsene.

Personvernpolicy