Meny

Strauss-Kahn nektet skyld i halliksaken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn benektet at han har tatt del i «ville aktiviteter» da han forklarte seg om Carlton-saken i retten i Lille.

– Jeg har ikke gjort noe kriminelt, sa Strauss-Kahn da han begynte forklaringen sin tirsdag.

Den tidligere IMF-sjefen og finansministeren er tiltalt for hallikvirksomhet, etter å ha deltatt på sexfester i regi av en større prostitusjonsring med tilknytning til Hotel Carlton i Lille.

Strauss-Kahn sa at han kun en sjelden gang har deltatt på sexfester, og han gjentok at han ikke visste at kvinnene på disse festene var prostituerte.

Bakgrunn: Strauss-Kahn i retten etter sexfester

Toppløse demonstranter

Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen. «Halliker. Kunder. Skyldige» sto det på brystkassen til en av demonstrantene.

Strauss-Kahn er den mest profilerte av de 14 tiltalte i saken, men har trolig en mer perifer rolle enn mange av sine medtiltalte, som inkluderer politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

Strauss-Kahn har tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington. To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

Kunne blitt president

65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som sjef for IMF, Det internasjonale pengefondet, i 2011. Det skjedde etter overgrepsanklager fra en stuepike på et hotell i New York. Saken endte i forlik i 2012, samme år som Strauss-Kahn dukket opp i politiets etterforskning av Carlton-saken.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet, må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.
Populært