Arsenal-supporter dømt til ett år for vold

En 23 år gammel mann er dømt til ett års fengsel for å utøvd blind vold mot en mann etter en diskusjon om fotball på et utested i Stavanger sentrum i mars i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen ble i Stavanger tingrett fredag også dømt til å betale over 90.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad.

Den dømte og den fornærmede kjente hverandre ikke fra før, men begge var til stede på et utested i Stavanger og diskuterte en kamp mellom Liverpool og Sunderland, som fant sted tidligere på kvelden.

Sammen med et par andre menn og kvinner, som var iført Liverpool-drakter, diskuterte de kampen. Fornærmede hevdet at Liverpool beviselig var bedre enn Arsenal fordi laget lå høyere på Premier League-tabellen, ifølge avisen.

Les også: Arsenal vant tross straffemiss og rødt kort

Uten noen videre foranledning slo 23-åringen fornærmede i ansiktet slik at mannen gikk i bakken og ble bevisstløs i en halvtime. Mannen fikk flere bruddskader i ansiktet og et hull på netthinnen på øyet, har i ettertid vært sykemeldt i lang tid som følge av skadene han ble påført.

Retten karakteriserte volden som blind og uprovosert. Straffen ble strengere enn aktors påstand, ettersom tiltalte utviste en råskap som må gjenspeiles i straffeutmålingen, heter det i dommen.

Personvernpolicy