Arsenal-supporter dømt til ett år for vold

En 23 år gammel mann er dømt til ett års fengsel for å utøvd blind vold mot en mann etter en diskusjon om fotball på et utested i Stavanger sentrum i mars i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen ble i Stavanger tingrett fredag også dømt til å betale over 90.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad.

Den dømte og den fornærmede kjente hverandre ikke fra før, men begge var til stede på et utested i Stavanger og diskuterte en kamp mellom Liverpool og Sunderland, som fant sted tidligere på kvelden.

Sammen med et par andre menn og kvinner, som var iført Liverpool-drakter, diskuterte de kampen. Fornærmede hevdet at Liverpool beviselig var bedre enn Arsenal fordi laget lå høyere på Premier League-tabellen, ifølge avisen.

Les også: Arsenal vant tross straffemiss og rødt kort

Uten noen videre foranledning slo 23-åringen fornærmede i ansiktet slik at mannen gikk i bakken og ble bevisstløs i en halvtime. Mannen fikk flere bruddskader i ansiktet og et hull på netthinnen på øyet, har i ettertid vært sykemeldt i lang tid som følge av skadene han ble påført.

Retten karakteriserte volden som blind og uprovosert. Straffen ble strengere enn aktors påstand, ettersom tiltalte utviste en råskap som må gjenspeiles i straffeutmålingen, heter det i dommen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus