Wenger: – Giroud fikk som fortjent

Bilder: TV 2

Arsenal-spissen Olivier Giroud satte eget lag i knipe da han ble utvist for nedskalling i 2-1-seieren over Queens Park Rangers fredag.

Franskmannen klarte ikke å besinne seg tidlig i annen omgang. I fullt raseri over å ha blitt klippet ned av Nedum Onuoha, gikk han bort og satte skallen mot hodet til QPRs engelske midtstopper.

Dommer Martin Atkinson fikk med seg episoden og ga Giroud helt korrekt rødt kort. Arsenal ledet 1-0 da hjemmelaget helt unødvendig ble redusert til ti mann.

– Det var en fortjent utvisning. Olivier klarte ikke å kontrollere seg selv. Vi visste at det ville bli en tøff kamp i det øyeblikket han ble utvist. Det endret helt på dynamikken i kampen. Vi hadde full kontroll og følte oss komfortable før utvisningen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BT Sport etter seieren.

Arsenal vant hjemmekampen etter mål fra Alexis Sánchez og Tomas Rosicky. Men det som mange trodde skulle bli en enkel seier for storfavoritten, ble i stedet en kamp der Arsenal gjorde det vanskelig for seg selv.

I tillegg til Girouds tåpelige oppførsel, bommet Sánchez tidlig fra straffemerket. Med Charlie Austins 1-2-redusering i det 79. minutt måtte Arsenal også febrilsk forsvare ledelsen etter en god sluttspurt av QPR.

Gjorde opp for seg

Allerede etter åtte minutter fikk vertene sjansen til å gå opp i føringen. Sánchez ble meiet ned av QPRs Armand Traoré, og dermed pekte Atkinson på ellevemetersmerket. Men Sánchez tok ikke vare på straffen, som ble reddet av gjestenes Robert Green.

Chileneren gjorde opp for seg etter 37 minutter. Etter lekkert Arsenal-spill headet Sánchez inn 1-0 på et innlegg fra Kieran Gibbs. Da så alt rosenrødt ut for Wenges mannskap.

– Han er full av selvtillit og spiller med stil. Han jobbet utrettelig, scoret et mål og hadde assist, så vi kan ikke laste han for mye for straffebommen, sa Wenger om Sánchez etter kampen.

Kjør

QPR hadde svært lite å by på i første omgang, men slapp mer til etter Girouds utvisning. Gjestene hadde fordel av én mann mer i godt over en halvtime.

Rosicky roet Arsenal-nervene da han i det 65. minutt doblet til 2-0. Tsjekkeren ble vakkert spilt gjennom av Sánchez. Men dramatikken var ikke over med det. Austin skapte full spenning da han reduserte til 1-2 på straffe ti minutter før slutt.

Engelskmannen har hittil scoret 12 av QPRs 21 seriemål denne sesongen.

QPR satte inn et voldsomt press i håp om å få med seg sesongens første bortepoeng, men Arsenal holdt så vidt unna. På overtid ropte gjestene på straffe da Bobby Zamora gikk i bakken. TV-bildene viste at han ble hektet av Gibbs.

Arsenal ligger på sjetteplass etter Boxing Day-runden. Det skiller to poeng opp til den viktige fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering.

Queens Park Rangers ligger på 16.-plass, to poeng over nedrykksstreken.