Etterstad-drapet: Gjorde funn i fluktruten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har funnet en eller flere gjenstander i forbindelse med drapet på Etterstad i Oslo, men vil ikke si hvorvidt drapsvåpenet er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et mannskap på 20-25 fra Sivilforsvaret og politiet søkte fra torsdag morgen gjennom området mellom blokka der drapet skjedde og Alnaelva, et område som antas å ha vært en del av drapsmannens fluktrute.

Ved 11-tiden ankom kriminalteknikere og en politihund stedet, og etter en times tid kom de tilbake med en stor pappeske fra skråningen der det ble søkt. Ikke lenge etter ble søket avsluttet.

Kommenterer ikke funn

– Det er gjort funn som kan knyttes direkte til saken, men jeg kan ikke kommentere hva det er, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun begrunner det med hensynet til etterforskningen og gjenstående vitneavhør.

Les også: Etterstad-drapet: Stort søk i området torsdag

En 47 år gammel italiener har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk i angrepet. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøket på 40-åringens samboer, en 35 år gammel mann som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvidet siktelse

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap fordi politiet mener han planla det.

47-åringen, som er varetektsfengslet i fire uker, skal ha angrepet samboerparet med et stikkvåpen i oppgangen utenfor leiligheten deres.

– Vi søker etter mulige gjenstander som kan ha blitt lagt igjen eller kastet i en mulig fluktrute. Vi håper å finne gjenstander som enten kan ha blitt brukt i handlingen eller som vedkommende kan ha hatt med seg, uttalte innsatsleder Torgeir Brenden til NTB på stedet torsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Siktelsen etter Etterstad-drapet kan bli utvidet

Interessante funn

Etter avsluttet søk sa innsatslederen at funnene var interessante.

– Det gjør at vi selvfølgelig mener at søket så langt er vellykket, sa han.

Den drapssiktede skal ha vært iført en parykk og kvinneklær under angrepet. Parykken og klærne er tidligere funnet i terrenget ned mot Alnaelva.

I løpet av uken er det lagt stadig flere blomster og satt opp tente lys utenfor oppgangen der angrepet fant sted.

– Vi ønsker fortsatt å få kontakt med personer som har opplysninger i saken, blant annet om siktede, omgangskretsen hans og oppholdsstedene hans, sier politiadvokat Helleland.