Siktelsen etter Etterstad-drapet kan bli utvidet

Den drapssiktede italieneren var iført disse klærne lørdag. Foto: Politiet / NTB scanpix
Den drapssiktede italieneren var iført disse klærne lørdag. Foto: Politiet / NTB scanpix

Italieneren (47) som angrep et homofilt samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag, kan få siktelsen utvidet til overlagt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble i helgen siktet for drap og drapsforsøk.

– Det vi har nå er en foreløpig siktelse, og den kan bli endret til overlagt drap. Det vil vi gjøre en vurdering på i løpet av onsdag formiddag, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2.

Mannen har samtykket til å bli varetektsfengslet. Dermed kan fengslingsspørsmålet bli avgjort som en såkalt kontorforretning, uten at den siktede trenger å møte i retten.

Italieneren har erkjent straffskyld for drap på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Den drapssiktede mannen skal ha vært iført kvinneklær og en parykk med langt, lyst hår da han angrep samboerparet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus