– Tror det var flere enn to gjerningsmenn

DREPT: Hanna Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på ferieøya Koh Tao i Thailand. Politiet mistenker at de ble drept av flere enn to gjerningsmenn. Foto: Privat
DREPT: Hanna Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på ferieøya Koh Tao i Thailand. Politiet mistenker at de ble drept av flere enn to gjerningsmenn. Foto: Privat

Sigarettstumper på stedet der David Miller og Hannah Witheridge ble funnet drept kan gi svaret på drapsgåte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske turistene David Miller og Hannah Witheridge ble mandag funnet nesten nakne, med omfattende hodeskader ferieøya Koh Tao.

Politiet mener drapsvåpenet var en blodig hakke som ble funnet i nærheten av likene.

Fredag uttaler politiet i Surat Thani at de fortsatt har stor tro på å finne personene som står bak drapene.

– Vi tror fortsatt vi vil bringe gjerningsmennene for retten. Politiet har samlet en rekke bevis og har avhørt mange mennesker som kan hjelpe oss til å finne de skyldige. Det er mye informasjon vi ikke kan avsløre for media akkurat nå, sier kommandør Panya Mamen til Phuket Gazette.

Les også: Mistenker at Hannah (23) ble voldtatt

Ingen pågrepet

Han bekrefter at politiet jakter etter flere gjerningsmenn.

– Basert på tilgjengelig bevis mener vi at det var flere to gjerningsmenn. Jeg er veldig klar over at drapene har påvirket Thailands omdømme og de reisendes tillit, sier han til avisen.

Siden turistene ble funnet drept mandag morgen har politiet pågrepet 12 personer de mistenkte kunne stå bak drapene.

Etter at det torsdag ble kjent at ingen av de mistenkte matchet DNA-funn på åstedet, ble samtlige sjekket ut av saken.

Politiet håper sigaretter og sperm funnet på Witheridges kropp, skal gi svaret på hvem som står bak drapet.

Les også: Overvåkningsvideo viser mann som rømmer fra åstedet

Måtte beklage uttalelse

Torsdag hevdet Thailands juntasjef, general Prayut Chan-O-Cha, at turister i bikini var mer sårbare for å bli ofre i slike saker.

– De tror vårt land er vakkert og trygt så de kan gjøre hva enn de vil, at de kun kan iføre seg bikini og gå hvor de vil, sa militærlederen, og la til «men kan de være trygge i bikini, så lenge de ikke er vakre?».

Uttalelsen skapte kraftige reaksjoner både nasjonalt og internasjonalt, og kort tid senere beklaget han uttalelsen, og sa at han ikke mente å fornærme noen.

– Jeg bare advarte mot at folk noen ganger må være forsiktige. I dag er Thailand trygt, bortsett fra noen personer med onde hensikter – som overalt i verden, sa juntalederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus