Mistenkte sjekket ut av turistdrapssaken i Thailand

To britiske turister på 23 og 24 år ble funnet drept på en strand i Thailand mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix
To britiske turister på 23 og 24 år ble funnet drept på en strand i Thailand mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Tolv personer som har vært mistenkt for drapene på to britiske turister, er sjekket ut av saken grunnet negative DNA-prøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene fra DNA-prøver av de mistenkte samsvarer ikke med funnet som er gjort på det kvinnelige offeret, ifølge thailandsk politi.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på en strand på den populære turistøya Koh Tao mandag. Ingen er foreløpig pågrepet i saken, men et britisk brødrepar – som var sammen med Witheridge og Miller dagene før de ble drept – var blant dem som ble anholdt.

Les også: Mistenker at Hannah (23) ble voldtatt

Brødrene har ikke lenger utreiseforbud fra Thailand, opplyser thailandsk politi.

Torsdag hevdet Thailands juntasjef, general Prayut Chan-O-Cha, at turister i bikini var mer sårbare for å bli ofre i slike saker.

– De tror vårt land er vakkert og trygt så de kan gjøre hva enn de vil, at de kun kan iføre seg bikini og gå hvor de vil, sa militærlederen, og la til «men kan de være trygge i bikini, så lenge de ikke er vakre?».

Uttalelsen skapte kraftige reaksjoner både nasjonalt og internasjonalt, og kort tid senere beklaget han uttalelsen, og sa at han ikke mente å fornærme noen.

– Jeg bare advarte mot at folk noen ganger må være forsiktige. I dag er Thailand trygt, bortsett fra noen personer med onde hensikter – som overalt i verden, sa juntalederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus