Charlie Louvin er død

Charlie Louvin fotografert i sitt hjem i Manchester, Tennesse, i forbindelse med utgivelsen av «Murder Ballads And Disaster Songs» i 2009. Foto: Mark Humphrey (AP Photo)
Charlie Louvin fotografert i sitt hjem i Manchester, Tennesse, i forbindelse med utgivelsen av «Murder Ballads And Disaster Songs» i 2009. Foto: Mark Humphrey (AP Photo)

Bluegrass-veteranen ble 83 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Countrymusikeren døde i sin hjemby Wartrace i Tennessee natt til i dag lokal tid. 83-åringen har den siste tiden hatt bukspyttelkreft, og måtte til slutt gi tapt for sykdommen, meldte den kjente countrymusikkreporteren Jimmy Carter på Twitter i ettermiddag etter at han hadde fått bekreftet den triste nyheten gjennom den avdøde musikerens enke Betty Louvin.

Blant de største på feltet

Den anerkjente bluegrasslegenden Charlie Louvin ble kjent som den ene halvparten av brødreduoen The Louvin Brothers , der han spilte sammen med sin bror Ira Louvin. Sammen med The Stanley Brothers var også The Louvin Brothers ansett som en av de største duoene innenfor bluegrassen.

Artistnavn som Gram Parsons , Emmylou Harris og Uncle Tupelo har alle rangert The Louvin Brothers blant de fremste av sine inspirasjonskilder. Gram Parsons spilte blant annet inn The Louvin Brothers’ «Cash On The Barrelhead» som et av sporene på 1974-klassikeren «Grievous Angel» og «The Christian Life» gjorde han sammen med The Byrds i 1968. Emmylou Harris’ aller første hitlåt var også en Louvin-komposisjon; hennes coverversjon av «If I Could Only Win Your Love» (se videoklipp der Emmylou Harris fremfører denne sammen med Charlie Louvin nederst i artikkelen).

Les også: Møte med en countrydronning

Senere tolket Uncle Tupelo , der blant annet Jay Farrar og Jeff Tweedy begge var medlemmer og som siden har gjort karrierer med henholdsvis Son Volt og Wilco, spilte på sin side inn Louvin-låtene «Satan, Your Kingdom Must Come Down» og «Atomic Power» til sitt tredje album «March 16-20, 1992», mens Willie Nelson så sent som i fjor gjorde sin egen tolkning av «Satan, Your Kingdom Must Come Down» til plata «Country Music» som han nylig ble Grammy-nominert for.

Hyllestplate fikk Grammy

Hyllest-albumet «Livin', Lovin', Losin': The Songs Of The Louvin Brothers», med bidrag fra blant annet Dolly Parton, Glen Campbell, Merle Haggard og Pam Tillis, ble belønnet med en Grammy i 2004.

Charlie Louvin, som også sto bak «Little Reasons» og «See The Big Man Cry», tok opp igjen karrieren på 2000-tallet som soloartist etter at The Louvin Brothers ble innlemmet i Country Music Hall of Fame i 2001. Broren Ira døde i en bilulykke i 1963, en hendelse som også satte punktum for The Louvin Brothers, hvis karriere strakte seg fra 1940 og frem til 1963.

I 2007 fikk Charlie med seg en rekke duettpartnere og gjestemusikere på det selvtitulerte albumet «Charlie Louvin», blant dem størrelser som Elvis Costello, Marty Stuart og nevnte Jeff Tweedy.

Les også: BLUES GROOVE: Mord og katastrofer

Måtte avlyse turné

I desember måtte Louvin avlyse flere planlagte konserter under comeback-turneen «Satan Is Real Tour» på grunn av komplikasjoner med kreftsykdommen, og han skulle etter planen gjenoppta spillingen med oppstart i hjembyen Nashville 4. februar.

Charlie Louvins siste plateutgivelser ble «Murder Ballads And Disaster Songs» og livealbumet «Hickory Wind» som begge kom i 2009, mens hans siste studioalbum «The Battles Rage On »ble sluppet så sent som i fjor.

Les også:

Lyden av vår tid

Syv stjerners hotell

Forsidepike synger ut

Musikk-Klikk: Seven Doors Hotel


Les flere musikksaker her

Les flere nyheter her

Se Charlie Louvin og Emmylou Harris fremføre klassikeren «If I Could Only Win Your Love» sammen her:


Personvernpolicy