Dobbel Brenne gir Odd selvtillit

Odds Simen Brenne ladet opp til cupsemifinalen mot Strømsgodset med to fulltreffere i 3-0-seieren borte mot Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Lillestrøm-spilleren har hatt en ustabil sesong, men søndag var Odds midtbanespiller både ganske stabil og veldig sentral. Han scoret to av målene da Stabæk ble slått med tre mål.

Gjestenes tredje mål besørget Torgeir Børven da kampen var på det nærmeste avgjort.

Nevnte Brenne, som sto over forrige kamp mot Aalesund grunnet fem gule kort, traff blink etter 36 lynraske sekunder. En god gammeldags markkryper lurte seg inn i landslagskeeper Jon Knudsens høyre hjørne. Den andre, Odds 2-0-scoring, kom etter 22 spilte minutter, også denne gang et godt plassert skudd. Og også denne gang uten at Stabæk-markeringen i forkant av scoringen var imponerende. Dette var Brennes åttende seriemål i år og samtidig hans scoring nummer 50 i eliteserien. Et meget pent antall for en midtbanespiller.

Les også: Rodrugues med hattrick for Tromsø

Ikke på skinner

Stabæk, med Johan Andersson tilbake, hadde ballen mye uten å skape mer enn et par gode sjanser i en meget middels første omgang. Kantene ble ikke brukt, spillet var stereotypt og lysår unna klikk-klakk-fotballen fra 2008.

Stabæk-trener Jan Jönsson byttet inn Diogo for en småskadd Marius Helle raskt etter pause. Uten at det hjalp. Alt som tidligere gikk på skinner for Stabæk-Jönsson, har stort sett havnet utenfor de samme skinnene i år. Skadene og den litt for lange usikkerheten rundt hans trenerframtid, har redusert både harmoni og prestasjoner i laget han tidligere har ledet med suksess.

2. omgang ble preget av frispark og manglende kreativitet. Odd forsvarte seg og satset på kontringer. Stabæk hadde ballbesittelsen, men uten tellende resultat. En tverrligger stoppet trøstemålet da to minutter gjensto.

Drammen neste

Omgangens eneste mål, Odds tredje, ordnet Torgeir Børven. Jon Knudsen og Morten Morisbak klønet det til, og Børven sa ja takk til gavepakken. Konklusjon: Poengene gledet effektive gjester fra Skien, svært lite gledet den nøytrale tilskuer.

Odds neste kamp er onsdagens semifinale mot Strømsgodset i Drammen. Søndagens seier bør gi en god porsjon selvtillit i jakten på en billett til cupfinalen.

Stabæks neste seriekamp går mot kriserammede Kongsvinger på bortebane. Den bør gi tre poeng, men intet er selvfølgelig for årets Stabæk-utgave. Bærums stolthet er som nevnt en skygge av det storspillende laget som fortjent skapte den smigrende karakteristikken. De blaa fremstår ustabile og humørløse, og er slett ikke på trygg grunn når seks runder gjenstår. Avstanden ned til Hønefoss på kvalifiseringsplass er i øyeblikket sju poeng. (©NTB)

Mer om sport i ABC Nyheter.

Personvernpolicy