Kayke Rodrigues med hattrick for Tromsø

Tromsøjubel under eliteseriekampen mellom Sandefjord og Tromsø på Komplett.no arena i Sandefjord søndag kveld. Kampen endte 3-5. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

Brasilianeren Kayke Rodrigues viste seg som en klasseavslutter og scoret tre mål da Tromsø slo bunnlaget Sandefjord 5-3 søndag.

22-åringen Kayke Rodrigues kom til Tromsø på lån fra svenske Häcken i begynnelsen av august, og er allerede kommet i målprotokollen fem ganger.

I søndagens kamp sørget han for at Tromsø gikk opp fra 1-1 til 4-1 med to flotte avslutninger og ett mål direkte fra corner, bare via et Sandefjord-bein på streken.

– Helt fantastisk. Jeg kan nesten ikke tro det er sant, sa Kayke, som gjerne vil fortsette i Tromsø etter utløpet av leieperioden.

– Jeg liker meg godt i Tromsø og ønsker bli værende også etter sesongslutt, sa tremålsscoreren videre. I Häcken mistet de troen på Kayke etter bare noen få kamper, og han satt også på benken i en periode der.

– Kayke er en spiller jeg har lyst til å ha med videre, sa TIL-trener Per Mathias Høgmo til NTB.

Rett fra corner

Remi Johansen ga Tromsø ledelsen da han headet inn 1-0 i et passivt hjemmeforsvar etter 19 minutters spill. I de neste ti minuttene var Sandefjord farlig frampå ved et par anledninger og fikk lønn for strevet da Eirik Andre Lamøy satte ballen utakbart forbi TIL-keeper Marcus Sahlman i det 30. minutt.

Kayke Rodrigues sørget for Tromsø-ledelse ved pause da han rundlurte Sandefjord-kaptein Espen Nystuen og enkelt satte ballen i mål åtte minutter senere.

Etter hvilen skapte Tromsø de beste og fleste sjansene, og igjen var gjestenes brasilianer på farten. 3-1 kom da Kayke scoret direkte fra cornerflagget, og 4-1 da han løp fra vertenes forsvarere og satte inn sitt tredje for dagen.

To på tampen

George Mourad fortsatte scoringsshowet med å sette inn 5-1 i det 76. minutt, før innbytter Fredrik Gulsvik reduserte ni minutter før slutt og Nystuen pirket inn 3-5 på overtid.

– Vi har ikke scoret tre mål siden serieåpningen, men fem mål bakover har vi ikke sluppet inn i hele år. Det er en trist rekord, sa Sandefjord-trener Patrick Walker etter det målrike oppgjøret.

Med søndagens seier har Tromsø tatt grep om 3.-plassen i serien, mens Sandefjord bare har teoretiske muligheter for å unngå nedrykk. (©NTB)