«Toska» og «Schumann» klare for NOKAS-filmen

<p><span style="font-weight: bold">LAGER </span>NOKAS<span style="font-weight: bold">-FILM:</span> Produsent Jan Aksel Angeltvedt (f.v.), regissør Erik Skjoldbjærg og manusforfatter Christopher Grøndahl skal lage film om NOKAS-ranet. Filmen vil ha premiere i 2010. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX) </p>
LAGER NOKAS-FILM: Produsent Jan Aksel Angeltvedt (f.v.), regissør Erik Skjoldbjærg og manusforfatter Christopher Grøndahl skal lage film om NOKAS-ranet. Filmen vil ha premiere i 2010. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

<pMandag presenteres skuespillerne som skal framstille David Toska og Kjell Alrich Schumann i filmen om NOKAS-ranet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personene som spiller politimennene Erik Håland og Arne Sigve Klungland skal også avsløres, i tillegg til en ikke navngitt bankansatt.

– Det har vært en usannsynlig lang vei å komme hit. Vi bestemte oss for å gå for ikke-profilerte skuespillere, og i et så lite land som Norge er det vanskelig å finne de rette personene. Vi har slitt med det høye ambisjonsnivået, sier produsent Jan Aksel Angeltvedt fra produksjonsselskapet Alligator Film til NTB.

I tillegg til ikke å skulle være kjente, måtte skuespillerne være så gode at de kunne ligne rollefigurene i utseende og type.

– Vi har hatt flere tusen personer foran kameraet i alle landsdeler, sukker Angeltvedt, som ser fram til å begynne med innspillingen.

Les også: Familien mener NOKAS-film er grusomt

I lokalene

Fem av hovedrolleinnehaverne blir presentert på en pressekonferanse i kjelleren på Norges Bank-bygget på Domkirkeplassen i Stavanger mandag. Dette er de tidligere lokalene til tellesentralen til NOKAS, der ranet fant sted 5. april 2004.

– Vi begynner å filme tirsdag, da er det scener med de bankansatte i lokalene. Onsdag skal deler av ranet filmes, sier Angeltvedt.

Han venter uansett mest oppstyr rundt filmingen i februar. Da skal scenene på Domkirkeplassen utenfor NOKAS-bygget og gatene rundt filmes. Det var der Kjell Alrich Schumann avfyrte de fatale skuddene som drepte Arne Sigve Klungland. Det var også der Erik Håland kom i skuddveksling med NOKAS-ranerne.

Forberedt

Innspillingen har vakt harme blant flere som føler at en film om ranet kan bli en romantisering av kriminelle handlinger. Mange misliker dessuten at en tragisk hendelse blir utnyttet for kommersielle hensikter.

Angeltvedt sier han er forberedt på at det blir mye oppmerksomhet.

– Når vi skal filme på bankplassen blir det nok mange nysgjerrige som dukker opp, men det må vi bare håndtere. Det vil være rart om ikke disse opptakene tiltrekker seg skuelystne når det dreier seg om såpass spektakulære hendelser, men vi er forberedt, sier han.

Christopher Grøndahl har skrevet manus til filmen, som etter planen skal ha kinopremiere høsten 2010. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy