Familien mener NOKAS-film er grusomt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet Alligator Film i Bergen planlegger en film om NOKAS-ranet i Stavanger. - Dette er grusomt, og ripper opp i vonde minner, sier datteren til politimannen som ble drept i ranet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger (NTB): Selskapet Alligator Film i Bergen er allerede i gang med planleggingen av filmen, og opptakene skal starte i høst, ifølge Aftenbladet.no.

Familien til den avdøde politiførstebetjenten, Arne Sigve Klungland, reagerer på nyheten med sinne.

- Dette er grusomt, og ripper opp i vonde minner. Jeg forstår ikke hvordan noen kan få seg til å gjøre noe sånt, sier Arne Sigve Klunglands datter, Renate Klungland.

Hun presiserer at selskapet var klar over at familien ikke ønsket at det skulle lages film om ranet. Jan Aksel Angeltvedt i Alligator Film skriver i en e-post til Aftenbladet at de har hatt kontakt med ett medlem av familien Klungland der de har redegjort for sine planer om en eventuell film.

Han viser til at familien ikke har ytret seg negativt om planene. Etter det avisen kjenner til, skal Erik Skjoldbjærg ha regien.

Han har tidligere laget blant annet «Insomnia» og «En folkefiende».

Flere av medlemmene i ranslaget skal også ha blitt kontaktet av manusforfatter og regissør, og planen er å bruke stort sett ukjente skuespillere. (©NTB)