- Forbundet er en vits

<p><strong>FORBANNET:</strong> Barry Ferguson er ikke nådig i sin kritikk av det skotske fotballforbundet. Han mener de har håndert saken om utestengelsen av ham og lagkamerat Allan McGregor på en særs dårlig måte. Her er Ferguson i kamp med argentinske Carlos Tevez i en treningskamp i 2008. (Foto: Scanpix). </p>
FORBANNET: Barry Ferguson er ikke nådig i sin kritikk av det skotske fotballforbundet. Han mener de har håndert saken om utestengelsen av ham og lagkamerat Allan McGregor på en særs dårlig måte. Her er Ferguson i kamp med argentinske Carlos Tevez i en treningskamp i 2008. (Foto: Scanpix).

<pBarry Ferguson langer ut mot eget fotballforbund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): De skotske landslagsspillerne Barry Ferguson og Allan McGregor havnet på storfylla i forkant av VM-kvalikkampen mot Island i april i år, og ble med det utestengt på livstid fra det skotske landslaget. De spiller blant annet ikke mot Norge på Ullevaal onsdag kveld.

Ferguson er ikke nådig i beskrivelsene av hvordan det nasjonale forbundet håndterte den betente saken.

- Måten SFA (det skotske fotballforbundet red. anm) har håndtert denne saken på fremstår for meg som en eneste stor vits, sier han ifølge BBC.

Ferguson skal ha kommet med uttalelsene i forbindelse med et intervju med Evening Times.

LES OGSÅ: Skottene får alkoholforbud

Angrende synder

Ferguson, som i sommer byttet klubb fra skotske Rangers til engelske Birmingham, skulle gjerne vært situasjonen foruten. Han angrer sterkt på det som skjedde i dagene før Island-kampen hjemme på Hampden.

- Jeg vil aldri forsvare oppførselen eller prøve å forklare hvorfor det skjedde, det er bare å legge seg flat. Dersom jeg kunne skru tiden tilbake og endre på det som skjedde så ville jeg selvfølge gjøre det, sier Ferguson.

Det som fikk begeret til å renne over for skottenes fotballforbund var at Ferguson og McGregor viste V-tegnet fra tribunenplass under kampen mot Eidur Gudjohnsen og co.

- Jeg skulle bare gått og lagt meg og jeg skulle aldri ha vist V-tegnet. Når jeg ser de bildene i etterkant blir jeg bare flau. Jeg fremstår som en idiot og burde ha visst bedre. Det var en feil, innrømmer midtbanespilleren.

Fikk beskjeden på fax

Selv om Ferguson legger seg flat, mener han at forbundet har håndert saken på en ekstremt klønete måte.

- Jeg har spilt 45 kamper for Skottland og vært kaptein ved flere anledninger. Det eneste de gjorde var å sende en fax til Murray Park (Rangers' treningsanlegg red. anm.) med en beskjed om at jeg aldri fikk spille for landslaget mer. Ingen i klubben trodde det de så. Jeg fikk heller aldri så mye som en telefon eller ytterligere forklaring på hvorfor man valgte å gjøre som man gjorde.

- De vet tydeligvis ikke hvordan de skal behandle saker på en skikkelig måte, sier Ferguson.

Personvernpolicy