Åpen for alle - alltid

Gleder seg til festen

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha skal lede ABC Nyheters direktesending fra jubileumskonserten i Halden på nett-TV. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha skal lede ABC Nyheters direktesending fra jubileumskonserten i Halden på nett-TV. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEspen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha skal lede og leke med norske rockstjerner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Athletic Sound

Platestudioet Athletic Sound ble etablert av Kai Andersen i 1983.

Studioet ble startet i en kjeller i Halden våren 1983, men flyttet allerede i 1986 inn i en gammel gymsal (derav navnet) hvor det fremdeles er lokalisert.

I løpet av de 25 årene som er gått har mange sterke norske band vært innom Halden, noe som gjenspeiles i de som dukker opp i Brygga Kultursal, Haldens nye konsertsal, for å lage festforestilling tirsdag 28. april.


Under den for lengst utsolgte forestillingen spiller følgende artister: BigBang, CC Cowboys, deLillos, DumDum Boys, Paal Flaata, Sivert Høyem, Henning Kvitnes, Motorpsycho, Moving Oos, Elvira Nikolaisen, Onkel Tuka, Tom Russel, Seigmen, Somebody's Darling, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy og Marthe Valle.

LES MER:

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

I forbindelse med at platestudioet Athletic Sound i Halden feirer 25 år i år, arrangeres det en uvanlig stjernespekket konsert, i hvert fall i norsk målestokk. Den går av stabelen i Halden tirsdag 28. april.

ABC Nyheter kommer også å være til stede både foran og bak scenen i Halden. Vi kommer til å sende direkte på ABC TV fra «green room» under ledelse av Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha fra klokken 18.00 til klokken 22.00 på konsertkvelden.

Vi har snakket med den kjente radiostemmen om hans forventninger til showet.

- Å avvikle sendingen i en modus som senere vil bli omtalt som en studie i skjødesløs eleganse innpakket i vidd og visdom, og store doser sjarm, forteller Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha til ABC Nyheter.

- Hva ser du mest frem til med jobben?

- Festen etterpå.

Har lekt med de fleste

En av få av tirsdagens Athletic Sound-stjerner som Espen ikke har lekt med... ennå. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)En av få av tirsdagens Athletic Sound-stjerner som Espen ikke har lekt med... ennå. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen med det uvanlige etternavnet innrømmer at han med unntak av tirsdagskveldens to yngste damer på scenen har lekt med de fleste av de øvrige.

- Jeg er så heldig å ha et forhold til dem alle sammen. Foruten Elvira og Marthe har jeg utført unevnelige ting med samtlige, men det ville være brudd på mitt løfte som gentlemann og fremheve enkelte.

- Hva visste du om Athletic Sound før du fikk tilbud om denne jobben?

- Ikke annet enn at det var her tante Tuca fikk kjørt seg etter at en dose med maskuline feronomer ble dumpa i elva ved en tabbe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kan du trekke frem noen plater fra katalogen til Athletic Sound og fortelle litt om ditt forhold til disse utgivelsene?

- Jeg vil ikke fremheve noen, i frykt for å bli konfrontert med det senere.

Og - helt til slutt og helt uavhengig av arrangementet i Halden - men med begrunnelse:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvem mener du er tidenes norske band/artist?

- Er det her det er lov å si at det er samme faen, bare jeg slipper å høre om den evige toer som tar seg bryderiet med å glise mot meg uansett hva det er jeg åpner?

- Hva er den beste norske plateutgivelsen gjennom historien?

- Neppe den siste skiva til Tone Damli Aaberget.

Husk konkurransen!

ABC Nyheter gir deg og en venn muligheten til å bli med på denne spesielle konsertkvelden. Men da må du skynde deg! Konkurransen om to billetter til konserten kan bli dine hvis du svarer rett på spørsmålene i konkurransen vår. Men skynd deg litt, for klokken 16 i ettermiddag er aller siste frist for å delta!