Åpen for alle - alltid

Berbatov matchvinner i siste minutt

HELTEN: Dimitar Berbatov avgjorde i kampens siste minutt, og avlet glede hos Carlos Tévez og resten av Manchester United.(Foto: AP/Scanpix.)
HELTEN: Dimitar Berbatov avgjorde i kampens siste minutt, og avlet glede hos Carlos Tévez og resten av Manchester United. (Foto: AP/Scanpix.) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNå er United ligaleder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolton–Manchester United 0–1.

Manchester United gikk mot et skuffende poengtap etter en bunnsolid rekke kamper, og var i ferd med å kaste bort muligheten til å overta ligaledelsen fra erkerival Liverpool, da bortemøtet med Bolton gikk inn i sitt siste minutt.

Da scoret Dimitar Berbatov.

Den hyppig kritiserte 300-millionersmannen stupheadet inn seiersmålet, sendte Manchester United til topps i Premier League for første gang denne sesongen, og viste med all mulig tydelighet hvorfor United for øyeblikket regnes som gullfavoritt.

– Jeg synes vi spilte godt, Bolton er alltid veldig vanskelig å møte, og i et lokalderby er du alltid fornøyd med å vinne, sa Sir Alex Ferguson til Sky Sports.

– Jeg tror ikke det er avgjørende, men det er alltid godt å være på tabelltoppen, det er den beste plassen å være, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjansefattig

Bolton lå lavt og kompakt og ventet gjennom store deler av kampen på et United-lag blottet for blendende kreativitet.

Cristiano Ronaldo sto bak mange av farlighetene. Den første var en heading rett på Bolton-keeper Jääskeläinen etter 35 minutter, den andre et knallhardt frispark via Boltons Muamba, men Jääskeläinen var parat igjen.

Kevin Davies fikk en stor sjanse til å gi Bolton ledelsen noen minutter etter hvilen. Edwin van der Sar var utspilt, men angriperens heading landet på nettaket.

Ronaldo var hyppig på farten, men United-spissene manglet den siste hvassheten, og da han avfyrte et nytt hardt frispark syv minutter før slutt, var Jääskeläinen på plass igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berbatov ble helt

Men Dimitar Berbatov er en klassespiss, og ett minutt før slutt viste han at han er en nøkkelmann for United i jakten på gullet.

Da Boltons tettpakkede og hardtarbeidende forsvar til slutt sprakk, og Berbatov fikk stå alene på kort hold, var han nådeløs, og stupheadet inn avgjørelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ellevilt United feiret sin sjette 1–0-seier på åtte kamper, den syvende seieren på like mange, og den tiende strake ligakampen uten baklengsmål.

Da Chelsea også vant over Stoke etter en utrolig snuoperasjon i sluttminuttene, fikk Rafa Benítez og Liverpool enda mer å tenke på.

Mandag kan den forhenværende ligalederen ta tilbake ledelsen med seier i byderbyet mot Everton.