Chelseas utrolige snuoperasjon

MATCHVINNER: Frank Lampard reddet Chelsea fra et kritisk poengtap da han dunket inn 2-1-målet nesten fire minutter på overtid, og feiret ellevilt med sin pressede manager, Luiz Felipe Scolari.(Foto: AP/Scanpix.)
MATCHVINNER: Frank Lampard reddet Chelsea fra et kritisk poengtap da han dunket inn 2-1-målet nesten fire minutter på overtid, og feiret ellevilt med sin pressede manager, Luiz Felipe Scolari. (Foto: AP/Scanpix.)

<pVar på vei mot sensasjonelt tap, men Lampard scoret seiersmålet nesten fire minutter på overtid.</p

Chelsea–Stoke 2–1.

Chelseas form har vært alt annet enn imponerende, og etter det pinlige 0–3-tapet for Manchester United sist helg ville et tap mot Stoke fremkalle krisestemning for laget som var gullfavoritt før sesongen.

Etter 88 minutter var Rory Delap i ferd med å sikre Stoke en sensasjonell borteseier på Stamford Bridge.

Så fant Chelsea sitt vinnende selv. Og snudde alt på fem minutter.

Først utlignet Juliano Belletti. Og nesten fire minutter på overtid scoret Frank Lampard seiersmålet.

Da hadde Thomas Sørensen i Stoke-målet avverget en rekke store Chelsea-sjanser, og innkaststjerne Rory Delap hadde vippet inn 0–1 – med beinet – alene med Petr Cech.

Men i det som kunne karakteriseres som en liten skjebnekamp, viste Chelsea karakter, og Frank Lampard viste seg som kanskje nøkkelmann nummer én.

Han dunket inn seiersmålet fra 16 meter, ga Chelsea den første seieren på tre kamper, og sendte laget opp i ryggen på Liverpool og Manchester United – med én kamp mer spilt.

– For meg var ikke kampen veldig spennende; den var farlig! Vi tapte nesten en kamp vi styrte, sa Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari til Sky Sports.

– Tidligere har vi tapt mange kamper i sluttminuttene. Men i dag vant vi i sluttminuttene. Det er fantastisk for alle i støtteapparatet og for spillerne, sa den karismatiske brasilianeren.

Det er stadig åpent i toppen av Premier League.