Egenandeler på bilforskring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved å øke egenandelen får du rabatt på kaskoforsikringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I prinsippet lønner det seg å øke egenandelen til kroneverdien av det fremtidige bonustapet du får, hvis du får en bonusreduserende skade. Bonustapet fremkommer ved å regne ut hvor mye de fremtidige økningene i premien vil utgjøre.

Optimal størrelse på egenandelen avgjøres av bonusprosenten og prisen på forsikringen. Har du lav bonus og høy pris på forsikringen, lønner det seg å ha en høy egenandel. Dette kan du lese mer om i artikkelen om bonussystemer. Der finner du også tabeller som hjelper deg til å regne ut hvilken egenandel som er riktig for deg.

Ikke glem at du må ha råd til å betale egenandelen hvis ulykken er ute. Lommeboken kan da bli begrensningen. Har du nok i reserve (som du bør ha), har du valgfriheten.

Penger ut av vinduet

I mange tilfeller er det penger rett ut av vinduet hvis du har en lav egenandel. Ved en skade kan bonustapet fort komme opp i mangfoldige tusener av kroner. Hvis ditt fremtidige bonustap er beregnet til å være ca. 10.000 kroner ved en skade, lønner det seg å ha en egenandel så tett opp til 10.000 kroner som mulig.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.