KONSERT: Band Of Horses, Hovedscenen, Hovefestivalen – Tromøy, onsdag 25. juni 2008

Velkommen til hestehimmelen

Velkommen til hestehimmelen
Velkommen til hestehimmelen

Amerikanske Band Of Horses har lagt et svært innholdsrikt år bak seg. På Hovefestivalen viste de oss hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bød på nydelig hestemusikk fra hovedscenenBød på nydelig hestemusikk fra hovedscenen

Band Of Horses har bare gitt ut to album til nå, men har i løpet av kort tid vokst seg store. Så store at de er et helt naturlig navn til å innta hovedscenen på Hovefestivalen.

Seattle-bandet har siden de debuterte med «Everything All The Time» for rundt to år tilbake vært et band som ligger og skraper helt i overflaten av vannspeilet. Og med oppfølgeren «Cease To Begin», som kom ut sist høst, ble de med ett også soleklare kritikerfavoritter i mange musikkredaksjoner. Det bidro nok til å legge litt av grunnlaget for at publikum i langt større grad enn før har oppdaget dette eminente orkesteret.

På Hovefestivalen fikk de for første gang i Norge innta posisjonen som en festivalheadliner. De har spilt på blant annet Øyafestivalen tidligere, men da som ett av flere band uten sterkt nok navn til å kunne plasseres helt øverst på plakaten.

Band Of Horses sitter allerede på et godt utvalg av solide låter med forankring i indie- og alt.countrysegmentet. Låtene, som stort sett er er å finne på bandets to utgivelser, fungerer utmerket også fra scenen. På Hovefestivalen fikk de flotte låtene drahjelp av krystallklar lyd og et spillesugent og godt forberedt band. Likevel opplevdes denne konserten som litt stillestående. Spesielt med tanke på at dette er er stor utendørsfestival med et feststemt publikum som akkurat hadde lagt bak seg de irsk-amerikanske Flogging Mollys partykonsert på Amfi Scene like i forkant.

Men som sagt, Band Of Horses er kanskje det bandet på årets Hovefestival som sitter på det beste låtmaterialet. Til sammenligning med for eksempel Panic At The Disco, som spilte på samme scene et døgn tidligere, så er Band Of Horses i besittelse av det lille ekstra som de faktisk mangler, mens på den annen side, når Disco-gutta fra Las Vegas litt lenger ut med musikken sin. Urettferdig kanskje, men like fullt en sannhet.

For rent låtmessig er det få, om noen, av de øvrige på årets Hove-program som kan måle seg med Band Of Horses.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy