- «Tønsberg» må ut

- «Tønsberg» må ut
- «Tønsberg» må ut
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter massive protester fra beboere og andre butikker i bydelen har utleier i Rosa-Luxemburg Straße sagt opp leiekontrakten med Thor Steinar-butikken i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ring oss på mandag, sier mannen som tar telefonen hos Impala Immobilien, før han slenger på røret, når ABC Nyheter ringer for å få en kommentar. Utleiefirmaet har fått kalde føtter og har nå bestemt seg for å bryte leiekontrakten med «Tønsberg».

Rengjøringspersonell vasker fasaden etter angrepet på Thor Steinar-butikken Rengjøringspersonell vasker fasaden etter angrepet på Thor Steinar-butikken "Tønsberg", som vekker harme i nabolaget. Utleiefirmaets advokat er nå satt på saken for å kaste ut den besværlige leietakeren.

ABC Nyheter kunne i går melde at butikken ble utsatt for hærverk onsdag morgen. Ukjente gjerningsmenn hadde kastet malingsbomber mot fasaden, og dekket inngangspartiet i rød og sort maling. Det største utstillingsvinduet ble også knust.

- Butikken er en katastrofe for ryktet til firmaet, kunne en representanten for Impala Immobilien, som ikke vil oppgi navnet sitt i frykt for reaksjoner fra det høyreekstremistiske miljøet, fortelle til Berliner Zeitung.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- De må ut derfra, konkluderer utleiefirmaet som holder til i Hamburg.

Tre års kontrakt
Impala Immobilien sendte et oppsigelsesbrev til leietakerne i nummer 18 i Rosa- Luxemburg Straße denne uka. Allikevel kan det bli vanskelig å kaste «Tønsberg» ut av lokalet, fordi en tre års leiekontrakt er signert.

- Vi har derfor ansatt en advokat, som nå hjelper oss med å kaste ut leietakerne, sier han videre til Berliner Zeitung.

Sarah Harfmann synes det er bra at designbutikken hun jobber i engasjerer seg mot Thor Steinar-butikken. Onsdag sa hun til ABC Nyheter at hun ikke tror den kommer til å få et langt liv i Rosa Luxemburg Strasse. Nå ser det ut til at hun får rett.Sarah Harfmann synes det er bra at designbutikken hun jobber i engasjerer seg mot Thor Steinar-butikken. Onsdag sa hun til ABC Nyheter at hun ikke tror den kommer til å få et langt liv i Rosa Luxemburg Strasse. Nå ser det ut til at hun får rett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lykkelig, men avventende
Sjef for designbutikken Belleville, Fredericke Winkler, har engasjert seg sterkt i kampen for å få butikken vekk fra Berlin Mitte. Hun sier til ABC Nyheter at dette er en svært positiv utvikling. Men hun spretter ikke champagneflaska før «Tønsberg» virkelig har forlatt lokalet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi må avvente og se om utleieren lykkes i å få dem ut før kontrakten går ut, kommenterer hun nøkternt.

Den norske ambassaden, som allerede har en klage liggende inne hos tyske myndigheter om Thor Steinars misbruk av det norske flagget, stiller seg svært positiv til gårdeierens beslutning.

- Det er uheldig at Tønsberg by blir koblet opp i mot Thor Steinar og det høyreekstremistiske miljøet, mener minister Andreas Gaarder ved den norske ambassaden i Berlin.