Opptil 700 nordmenn i Kenya

<p>Innbyggere i Mathare-slummen i Nairobi under en konfrontasjon mellom to rivaliserende grupper. Foto AFP Photo / Tony Karumba / Scanpix.</p><p> </p>
Innbyggere i Mathare-slummen i Nairobi under en konfrontasjon mellom to rivaliserende grupper. Foto AFP Photo / Tony Karumba / Scanpix.  

Det er opptil 700 nordmenn i Kenya, men foreløpig er det ikke aktuelt å få dem hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunikasjonssjef Anne Lene Sandsten i Utenriksdepartementet sier til ABC Nyheter at situasjonen i Kenya er litt roligere nå, men at «Utenriksdepartementet følger situasjonen nøye».

- Men reiserådet vårt er fremdeles det samme, som er at Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Kenya som ikke er nødvendig, sier hun.

Sandsten antar at det befinner seg mellom 500 og 700 nordmenn i det voldsherjede landet. Selv om Utenriksdepartementet ikke kommer til å foreta seg noe for å hente nordmenn hjem, er det likevel hjelp å få.

- Ambassaden vår i Kenya bistår nordmenn med å komme seg til flyplassen.

Ambassadens råd

Dersom det er uroligheter i det aktuelle området oppfordres norske borgere til å holde seg innendørs i så stor grad som mulig, skriver den norske ambassaden i Kenya på sine nettsider. Videre skriver de at «Hvis en etter en fortløpende vurdering av sikkerhets- og behovssituasjonen anser det for påkrevet å bevege seg utendørs, anbefales norske borgere å unngå store folkemengder.»

De skriver også at «reisevirksomhet i landet bør kun foretas etter en nøye behovs- og sikkerhetsvurdering.»

255.000 drevet på flukt

486 mennesker døde i voldshandlingene etter valget i Kenya, ifølge en spesialoppnevnt regjeringskomité. Politiet i landet sier så mange som 600 mennesker mistet livet i urolighetene.

Rundt 255.000 mennesker er drevet på flukt fra hjemmene sine, ifølge regjeringskomiteen, som har vært på en omfattende rundreise i landet under innsamlingen av tallmaterialet.

Samtidig sier et FN-støttet panel at drapene etter valget kan minne om etnisk rensing og folkemord.

Les også:

Wamwere frykter folkemord

Røde Kors i gang i Kenya

Venter på nødhjelp og ber for fred i Kenya

Personvernpolicy