- Farlig terrorsituasjon for Danmark

- Farlig terrorsituasjon for Danmark
- Farlig terrorsituasjon for Danmark

Dersom de pågrepne i terrorsaken i Danmark har forbindelser til al-Qaida, så utgjør det en farlig situasjon for landet, mener terrorekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kunne Danmarks etterretningssjef Jacob Scharf fortelle at dansk politi hadde arrestert åtte personer med påståtte bånd til al-Quida. Alle foto: ScanpixI går kunne Danmarks etterretningssjef Jacob Scharf fortelle at dansk politi hadde arrestert åtte personer med påståtte bånd til al-Quida. Alle foto: Scanpix

Peter Lehr ved senter for studier av terror og politisk vold på St. Andrews University i Skottland tror flere av dem som ble pågrepet tirsdag kan ha fått opplæring i å lage bomber i pakistanske treningsleire.

- Dersom de pågrepne har en direkte forbindelse til al-Qaidas ledelse, så er det en farlig situasjon for Danmark, sier Lehr til Ekstra Bladet.

Kommentaren kommer etter at sjef i politiets etterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, tirsdag opplyste at de pågrepne har hatt direkte forbindelse til en person i al-Qaida.

Dansk politi mener en terroraksjon ble avverget gjennom pågripelsen av åtte personer tirsdag. De pågrepne mistenkes for å ha hatt planer om å bruke sprengstoff under en terrorhandling. To 21 år gamle menn ble tirsdag ettermiddag varetektsfengslet i 27 dager, siktet for planlegging av et eller flere terrorangrep. De seks andre pågrepne ble løslatt tirsdag kveld.

Antallet ytterliggående muslimer øker i Danmark, ifølge den amerikanske eksperten og terrorforsker Evan F. Kohlmann. (©NTB)

Les også:

- Ny terror-generasjon

Flere pågrepet for terrorplaner

Personvernpolicy