1,2 kilometer høy skyskraper

1,2 kilometer høy skyskraper
1,2 kilometer høy skyskraper

Dubai vil sprenge rekordene igjen. Planlegger skyskraper på 1,2 kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fantastisk skyline
Slik vil Dubais skyline fortone seg om få år dersom utbyggerne får det som de vil. 1200 meter høye Al Burj, som kan sees helt til høyre, får imponerende Burj Dubai (ved siden av til venstre) nærmest til å virke som et dukkehus.

Illustrasjon: Al Nakheel AS.

Ikke før har Dubais landemerke Burj Dubai blitt verdens høyeste bygning, før planene om en enda høyere og mer imponerende bygning er skissert på tegnebrettet.

Al Burj, eller Tårnet, som etter planen skal påbegynnes i løpet av året ved Dubais havnefront, vil med sine 200 etasjer rage hele 1,2 kilometer opp i luften.

Det vil si dobbelt så høyt som det World Trade Center i New York var, og kan sammenlignes med 10 Oslo Plazaer stablet oppå hverandre.

Det enorme tårnet vil få Burj Dubai, som allerede er under konstruksjon og som lørdag passerer 509 meter høye Taipei 101, til å fremstå nærmest som et dukkehus med sine 160 etasjer og rundt 800 meter.

Mens Norge investerer sine oljepenger i utenlandske fond, bruker Dubai, som er emirat og største by i De Forente Arabiske Emirater, sine oljepenger på imponerende byggeprosjekter og på å sette konstruksjonsmessige rekorder.

I dag er Dubai trolig verdens største byggeplass, og kan smykke seg med prosjekter som verdens største kjøpesenter, verdens største undersjøiske hotell , verdens største marina, verdens lengste innendørs alpinanlegg, verdens største kunstige øyer, verdens eneste syvstjerners hotell - samt en 23. etasjes høy iPod med leiligheter og kontorer.

Etter planen vil byggingen av Al Burj starte senere på året. Men den endelige bygningskontrakten har ifølge danske Berlingske Tidende ennå ikke blitt underskrevet.

Superskyskraperen vil liksom sin lillebror, Burj Dubai, inneholde både hoteller, kontorer og luksusleiligheter når den står ferdig.

Selskapet bak prosjektet, Al Nakheel, trenger heller ikke frykte at kvadratmeterne i skyskraperen vil stå tomme. Da de 700 leilighetene i Burj Dubai ble gjort tilgjengelige for salg, ble alle reservert i løpet av en time.

Personvernpolicy