Verdens største undersjøiske hotell

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om to år får Dubai verdens mest luksuriøse undersjøiske hotell. Det koster 500 millioner dollar og vil inneholde over 200 suiter. Men skal du bo der, bør du vasse i penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunne du tenkt deg å våkne opp tyve meter under havoverflaten, til bølgeskvulp, fiskestimer utenfor vinduet og luftbobler, sand og lyseffekter koreografert som et undersjøisk fyrverkeri?

I 2008 vil det være mulig.


I den vesle golfstaten Dubai starter snart byggingen av et av verdens mest ambisiøse hotellprosjekter. Det første spadetaket skal etter planen tas neste måned. Men det spørs om man egentlig trenger noen spade. Dette hotellet skal nemlig ligge tyve meter under havoverflaten, 500 meter fra kysten.

Svømme i luksus
Hydropolis heter det luksuriøse prosjektet som mest av alt ligner på en krysning mellom oksygenbobler og en manet, og som vil inneholde 220 boblelignende suiter, undersjøiske hager, førsteklasses restauranter, konsertsal, ballrom og en kunstig strand der gjester kan snorkle over rommene sine.

Når Hydropolis står ferdig vil det bestå av et velkomstsenter på land, en undersjøisk togtunnel som knytter hotellet til fastlandet, samt selve hotellkomplekset som ligger fullstendig under vann. Den femhundre meter lange tunnelen ut til hotellet er prosjektets navlestreng til omverdenen, og vil både gi gjestene tilgang til hotellet samt være transportvei for matvarer og andre nødvendigheter.

Rundt 500 millioner dollar skal hele herligheten koste. Så blir da heller ikke hotellet for menigmann. Selv om prisen for overnatting ennå ikke er kjent, ryktes den å ligge på rundt 3000 dollar natten, eller omlag 20.000 norske kroner. Så er da også målgruppen forretningsfolk og velstående turister.

- Jeg er sikker på at hotellet vil bli en internasjonal sensasjon og også markere starten på en ny æra innenfor arkitektur, uttaler Joachim Hauser, den tyske arkitekten og investoren bak prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen



Flere gigantprosjekter er planlagt

Hotellet er et ledd i Dubais planer om å bli et av verdens mest ettertraktede reisemål, og da særlig for turister med tykk lommebok.
Dubai, som er emirat og største by i De Forente Arabiske Emirater ønsker å satse sterkt på turisme og ikke så mye på oljebasert industri i tiden fremover. Emiratet får årlig besøk av 2,8 millioner turister. Målet er minst 15 millioner besøkende i år 2010.

Hydropolis er ikke det eneste prosjektet som skal lokke flere turister til den vesle golfstaten. Flere gigantprosjekter er under utarbeidelse, blant annet verdens høyeste skyskraper, Burj Dubai, som kanskje blir så høy som 800 meter, verdens største shoppingsenter Mall of Arabia, samt verdens største underholdningsanlegg, Dubai Land. De kunstige øysamfunnene «The Palm» og «The World» er allerede under bygging.

I følge Uwe Hohmann, talsmann for Crescent Hydropolis Group er undervannshotellet snart fullfinansiert. Byggingen er planlagt startet neste måned.

Høsten 2008 kan du sjekke inn på Hydropolis. Om du har råd da.

Til prosjektets hjemmeside:

Hydropolis

.

Hydropolis er IKKE verdens første undersjøiske hotell, men det blir det største under vann. Det finnes allerede flere hoteller som tilbyr overnatting under vann både i Sverige og USA. Og på Bahamas håper man å åpne det undersjøiske hotellet Poseidon mot slutten av 2006.